Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Γενάρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12047

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκτεθειμένοι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ από τις ανακοινώσεις Ντράγκι

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ


ΣΕΛ.  15
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Χαρά για μας είναι η καθημερινή προσφορά στον αγώνα του λαού

Αναδημοσίευση άρθρου του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε καθημερινή εφημερίδα


ΣΕΛ.  3

Η αλήθεια, η ελπίδα, η ανατροπή είναι εδώ. Και είναι ΚΚΕ.

Εντυπωσιακή η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

  • Την επόμενη μέρα, μια νέα κυβέρνηση -και όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον αυτοδύναμη- θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη. Την επόμενη μέρα, λοιπόν, κυβέρνηση θα υπάρχει και θα 'ναι από χέρι αντιλαϊκή. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ, είναι δεσμευμένος στη στρατηγική της ΕΕ, ενώ στο λαό υπόσχεται ψίχουλα και όχι ανάκτηση των απωλειών.
  • Ολα τα άλλα κόμματα συνταξιδεύουν στο συρμό που τρέχει στις ράγες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν ή να σπρώχνουν την όποια κυβέρνηση όλο και πιο συντηρητικά.
  • Μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική, πολυεπίπεδη, πραγματική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή, μέσα και έξω από την Ελλάδα για τα λαϊκά συμφέροντα.

ΣΕΛ.  4  -  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Από τις 26 νέα μνημόνια;

Το ποιος θα είναι η επόμενη κυβέρνηση έχει κριθεί. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη πακετάρουν, ετοιμάζοντας την αποχώρηση από τις κυβερνητικές θέσεις. Ενώ ήδη κάποιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ προμηνύουν ότι μετεκλογικά θα ξεσπάσει θύελλα στο εσωτερικό της. Στο κατώφλι της Κυριακής, 25 Γενάρη, συνωστίζονται οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ ζητάνε τη λαϊκή ψήφο με κριτήριο πόσο χρήσιμοι μπορεί να αποδειχθούν στη νέα κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αν η στήριξη αυτή θα έχει το χαρακτήρα της συμμετοχής ή απλώς της ψήφου ανοχής λίγο ενδιαφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, βεβαίως, να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, από την οποία μάλιστα εξαρτά το αν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του ως προς το σκέλος των ψίχουλων που έχει υποσχεθεί στο λαό, γιατί ως προς το σκέλος των δεσμεύσεων προς το κεφάλαιο αυτό δεν πρόκειται να αναιρεθεί είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασίες.

Η ΕΚΤ, στις τελευταίες αποφάσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένταξη της Ελλάδας στο σχέδιο για «ποσοτική χαλάρωση», σημειώνοντας βεβαίως ότι θα πρέπει να παραμείνει σε πρόγραμμα. Πώς απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό; Ιδού τι δηλώνουν στελέχη του όπως ο Ν. Παππάς: «...Ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση. Βεβαίως, θα έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε "μνημόνιο". Θα πάμε σε μία συμφωνία». Επιβεβαιώνοντας, δηλαδή, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αντικατάσταση του σημερινού μνημονίου από ένα νέο μνημόνιο, που απλώς δε θα λέγεται μνημόνιο αλλά πρόγραμμα!!! Για το σε ποιο πλαίσιο θα κινηθεί το νέο μνημόνιο - πρόγραμμα αμφιβολίες δεν μπορεί να υπάρξουν. Το πλαίσιο της ΕΕ είναι δεσμευτικό για αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» σε όλα τα κράτη - μέλη της. Αυτά περιμένουν το λαό, τους εργαζόμενους από τις 26 Γενάρη και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει χαμένος χρόνος αναμονής ή ανοχής, γι' αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να οργανώσουν την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευσή τους απέναντι στα νέα προγράμματα, μνημόνια, στα πακέτα αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων όπως και αν ονομαστούν. Το γεγονός αυτό κάνει πολύ κρίσιμο ζήτημα για το λαό την ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής.


Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο 24/1/2015.



ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΓΕΝΑΡΗ
Δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο έως το τελευταίο λεπτό

ΣΕΛ.  12
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ!

Ολοι οι ετεροδημότες πρέπει να ψάξουν να βρουν ΑΜΕΣΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ πού ψηφίζουν.


ΣΕΛ.  16
ΣΥΡΙΖΑ
«Βεβαίως θα έχουμε πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε μνημόνιο»!!

ΣΕΛ.  11
ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ αποτελεί ελπίδα για το λαό

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ