Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11605

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για την κυριακάτικη αργία
  • Αττική 7 μ.μ. στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη 8 μ.μ. Τσιμισκή και Αριστοτέλους

ΣΕΛ.  3

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

  • ΚΚΕ: Καμία συγχώνευση - κατάργηση δημόσιας μονάδας υγείας, κρεβατιών και εργαστηρίων. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση, καμία απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, πλήρης και σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός και παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας απολύτως δωρεάν σε όλους
  • Αύριο η πανελλαδική απεργία των υγειονομικών

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα Υγείας δεν αναβαθμίζουν την παροχή δημοσίων υπηρεσιών Υγείας προς τα λαϊκά στρώματα. Αποτελεί επικίνδυνη επιδείνωση για την υγεία του λαού το σχέδιο κατάργησης ή συγχώνευσης δημόσιων μονάδων Υγείας, που η κυβέρνηση βαφτίζει «αλλαγή του ρόλου τους». Αποτελούν πρόκληση οι καταργήσεις δημόσιων κρεβατιών και εργαστηρίων, η ενδεχόμενη απόλυση μέσω της κινητικότητας - διαθεσιμότητας του ήδη ανεπαρκούς σε αριθμό υγειονομικού προσωπικού, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα ελέγχουν -όχι τις «σπατάλες»- αλλά την απαρέγκλιτη εναρμόνιση των παροχών στα όρια των δραστικών περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης και των παροχών του ΕΟΠΥΥ. Αυτά τα μέτρα ενισχύουν τα μονοπώλια στην Υγεία και την επιχειρηματική δράση των συρρικνωμένων δημόσιων μονάδων, με ασθενείς που θα πληρώνουν ακριβά και εργαζόμενους υγειονομικούς που θα στοιχίζουν φθηνά.


ΣΕΛ.  13

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Καμία αναμονή, πάλη ενάντια στις απολύσεις

Η διαθεσιμότητα των δυο χιλιάδων εκπαιδευτικών προαναγγέλλει τις αντιδραστικές αλλαγές στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση με ψευτοκατάρτιση και τζάμπα εργασία για την εργοδοσία. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές, το εργατικό λαϊκό κίνημα να οργανώσουν την πάλη ενάντια στις απολύσεις, να μην υπάρχει κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, κανένας μαθητής χωρίς να τελειώσει το σχολείο του.


ΣΕΛ.  12

ΔΕΗ
Αυξήσεις - φωτιά στο λαό

Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών δεινοπαθεί από τη φοροκαταιγίδα, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους ήδη πανάκριβους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η κυβέρνηση και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αποφασίζουν νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια. Ολο το βάρος θα πέσει πάλι στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, καθώς σε αυτά η αύξηση του τέλους ανανεώσιμων πηγών θα αγγίξει το 118%, σε αντίθεση με τους βιομήχανους, στους οποίους πρόσφατα έγιναν μειώσεις στα τιμολόγια, και ιδιαίτερα στους ιδιώτες επενδυτές ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι πρόκληση να αυξάνουν το τιμολόγιο του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους φτωχούς αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες και να το μειώνουν στις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι νέες τιμές έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:

  • Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%).
  • Υψηλής Τάσης, (μεγάλες βιομηχανίες, ιδιώτες επενδυτές ηλεκτρικής ενέργειας), 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).
  • Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση), 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).
  • Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).
  • Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%).
  • Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).

Κανείς μόνος του στην κρίση, οργάνωση και συμμαχία για να μη μείνει κανένα σπίτι ανέργου, κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και τα φοροληστευτικά μέτρα.«Εφυγε» ο σύντροφος Διον. Γεωργάτος

ΣΕΛ.  7
Να απομονωθούν παντού οι χρυσαυγίτες

ΣΕΛ.  9
Ιδιωτικοποιούν ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ

ΣΕΛ.  14
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Κινητοποίηση κόντρα σε πλειστηριασμό σπιτιού ανέργων

ΣΕΛ.  3
Καταστροφή για το λαό και τα δύο μοντέλα διαχείρισης

ΣΕΛ.  6
Πλατύ κάλεσμα της ΚΝΕ στους νέους για το Φεστιβάλ

ΣΕΛ.  24
ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
Χωρίς παιδίατρο 2.700 παιδιά

ΣΕΛ.  13


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org