Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10402

ΒΑΛΤΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ
Τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για τη σύλληψη στελέχους του ΚΚΕ

Πέρασαν χειροπέδες και συνέλαβαν στέλεχος του ΚΚΕ γιατί αρνήθηκε να αδειάσει την τσάντα του. Πρόκειται για απόπειρα τρομοκράτησης, για την οποία η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Το περιστατικό εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται και στόχο έχει το λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται γενική καταδίκη και επαγρύπνηση. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.


ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Στρατηγική τους να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους λαούς

Η στρατηγική εξόδου από την κρίση που προωθούν οι 27 ηγέτες της ΕΕ περνά μέσα από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Ενισχύεται το κυνήγι κατά των μεταναστών εντός και εκτός συνόρων της ΕΕ. ΚΚΕ: Η απειθαρχία προς την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος για το λαό.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΔΟΥΛΟΚΤΗΣΙΑΣ με τη μηδενική ανοχή των αστών στους μετανάστες
  • Βασανιστήρια σε μετανάστες στη Μανωλάδα. Τους έσερναν δεμένους με μηχανάκια στους δρόμους της πόλης. Κίνδυνος και για τους Ελληνες εργάτες
  • ΚΚΕ: Στη μηδενική ανοχή και άγρια καταστολή των μεταναστών, απαντάμε με κοινούς αγώνες Ελλήνων και ξένων εργατών, με διεθνιστική αλληλεγγύη και ταξική ενότητα, με στόχο τη μηδενική ανοχή απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια

Σε καταστάσεις που παραπέμπουν στις εποχές της δουλοκτησίας, οδηγεί το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που έντεχνα καλλιεργεί και οξύνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή - αντιμεταναστευτική πολιτική. Μέσα στο θερμοκήπιο της προπαγάνδας, που θέλει τους μετανάστες ενόχους για όλα τα δεινά των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να κρυφτεί ο πραγματικός αντίπαλος, και στο έδαφος της πολιτικής που θέλει τους αλλοδαπούς εργάτες, ούτε λίγο - ούτε πολύ, εγκληματίες, φύονται περιστατικά αφάνταστης αγριότητας, όπως το κρούσμα στη Νέα Μανωλάδα, όπου δύο αγροκτηνοτρόφοι ξέσπασαν πάνω σε δύο μετανάστες, τους απείλησαν, τους εξύβρισαν, τους ξυλοφόρτωσαν και, στη συνέχεια, τους έδεσαν πίσω από το μηχανάκι τους και τους τραβολογούσαν - διαπόμπευαν στους κεντρικούς δρόμους της Μανωλάδας. Και αυτό, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., κλιμακώνει τους διωγμούς και τις απωθήσεις προσφύγων και μεταναστών. Σ' εκείνους που βαφτίζουν εισβολείς και «λαθρομετανάστες» τα θύματα του ιμπεριαλισμού, που μιλούν για «μηδενική λαθρομετανάστευση» και επιχειρούν να σπείρουν τη διχόνοια και το ρατσισμό στους Ελληνες εργαζόμενους, απαντάμε με κοινούς αγώνες Ελλήνων και ξένων εργατών, απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  8  -  9

Motion Team

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Εκφραση του βαθιά ταξικού χαρακτήρα του σχολείου

Οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων αποτυπώνουν ότι και το ισχύον εξεταστικό σύστημα αποτελεί έκφραση του βαθιά ταξικού χαρακτήρα του σχολείου. Ενα μεγάλο κομμάτι από τους νέους εισακτέους θα αναγκαστούν να δουλεύουν και να σπουδάζουν σε τμήματα που συχνά αποτελούν δεξαμενές ανεργίας και προπονητήρια ευέλικτης απασχόλησης. Οσοι δεν πέρασαν θα γίνουν θύματα των ακριβοπληρωμένων κολλεγίων.


ΣΕΛ.  20


ΠΑΤΡΑ
Ο τραμπουκισμός δε θα περάσει

Δυναμική απάντηση απέναντι στους τραμπουκισμούς, στις προβοκάτσιες και τις συκοφαντίες του Δήμου Πάτρας.


ΣΕΛ.  17
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Πολιορκητικός κριός για την επιβολή των νόμων του κέρδους

ΣΕΛ.  25
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΤΤΙΚΑΤ»
Κέρδισαν με το σπαθί τους

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΜΑΣΑ»
Ομηροι της εργοδοτικής κερδοσκοπίας

ΣΕΛ.  16
ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ
Νέες απολύσεις μεθοδεύει η εργοδοσία

ΣΕΛ.  16


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org