Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11533

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Εξυφαίνουν νέα αντιασφαλιστικά σχέδια

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Να διαδοθεί το απεργιακό μήνυμα σε κάθε τόπο δουλειάς

ΣΕΛ.  3

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ενάντια στα μονοπώλια

  • Σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα «46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη» μίλησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ, για τη Λαϊκή Συμμαχία, το λαό στην εξουσία, το Σοσιαλισμό
  • Είναι ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος διαθέτει την καλύτερη συνταγή επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών κατακτήσεων.
  • Η πάλη του ΚΚΕ στόχο έχει σήμερα, τη συσπείρωση δυνάμεων, με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα, τη διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού, τη λαϊκή συμμαχία των δυνάμεων που έχουν συμφέρον να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στον καπιταλισμό, την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
  • Προτείνουμε στο λαό και τη νεολαία, τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, έχοντας σαν βασικά συνθήματα την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και τον αγροτικό παραγωγικό συνεταιρισμό, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, τη μη συμμετοχή σε στρατιωτικο- πολιτικές επεμβάσεις, σε πόλεμο.

ΣΕΛ.  8   -   9

Νέα βόμβα στην Ασφάλιση

Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι ήδη δρομολογημένα, που μαζί με την ήδη δραστική μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων θα ξανακόψουν ακόμη πιο δραστικά τις συντάξεις και τις άλλες ασφαλιστικές παροχές σε Υγεία, Πρόνοια. Ηδη τα επικουρικά ταμεία είναι «στο κόκκινο». Οι απώλειες εσόδων μόνο φέτος για το ΙΚΑ θα ανέλθουν στα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ ανέρχονται ήδη στα 8 δισ. ευρώ. Αυτή η πραγματικότητα διαμορφώνεται και από τη δραστική μείωση των μισθών και από την αλματώδη ανεργία και το κλείσιμο επιχειρήσεων, αλλά και από την ανασφάλιστη εργασία και τις ευέλικτες μορφές δουλειάς. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει δραστικά τις εργοδοτικές εισφορές, να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στις πρώην ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, να καταργήσει τους κοινωνικούς πόρους, όπως, π.χ., την εισφορά για τον ΟΓΑ από διάφορους οργανισμούς, το αγγελιόσημο κ.λπ. Ηδη, κυβέρνηση, τρόικα, μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν έτοιμη τη νέα βόμβα ανατίναξης των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της δημιουργίας συνθηκών επενδύσεων του κεφαλαίου και μεγάλης κερδοφορίας. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους, τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα με ενιαίο μέτωπο πάλης να υψώσουν εμπόδια.



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Αδιέξοδα ανεξάρτητα από το μείγμα

ΣΕΛ.  11
ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Εντείνεται η λαϊκή κατακραυγή

ΣΕΛ.  15
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Αδιαπραγμάτευτη η αργία της Κυριακής

ΣΕΛ.  21
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Με εφαρμοστικό νόμο η βάρβαρη επίθεση

ΣΕΛ.  7
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οργιο νοθείας από τη ΔΑΠ

ΣΕΛ.  16
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με πρωταγωνιστές τους μαθητές

ΣΕΛ.  17
ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Δε θέλει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο «Τρίτσης»

ΣΕΛ.  18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ
Επιτυχημένη η παράσταση «Γενιές Σημαδεμένες»

ΣΕΛ.  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ