Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11237

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στην πύλη της «Χαλυβουργίας» η απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

ΣΕΛ.  17
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ετοιμη να υπογράψει υποταγή στις αξιώσεις των μεγαλεμπόρων

ΣΕΛ.  14  -  15

ΘΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ με υπερψήφιση του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Το λαό δεν τον βλέπουμε σαν ψηφοφόρο και χειροκροτητή. Είναι πρωταγωνιστής, αυτός θα ανατρέψει αποφάσεις, θα ανατρέψει το ίδιο το πολιτικό σύστημα με τη συνειδητή επιλογή του

Οι εκλογές περιέχουν ένα θετικό δυναμικό στοιχείο που σχετίζεται με το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις μετεκλογικά προς όφελος του λαού, αλλά μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα νέο χαντάκωμα του λαού, αν εργατικά φτωχά λαϊκά στρώματα παραπλανηθούν με τις ψευδεπίγραφες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές κινούνται μέσα στο σύστημα. Αρα, κριτήριο αποτελεσματικότητας της λαϊκής ψήφου είναι όχι μόνο να χάσουν τα δύο κόμματα, αλλά η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Της μόνης πολιτικής δύναμης που είναι διατεθειμένη να παλέψει και να καταθέσει θυσίες για μια Ελλάδα που θα εξασφαλίσει την κοινωνική λαϊκή ευημερία, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση του πλούτου που θα τον πάρει ο λαός από τους σφετεριστές καπιταλιστές.


ΣΕΛ.  3

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΕΒΕ
Δε θα επιτρέψουν την Αθήνα απέραντο σκλαβοπάζαρο

Την αντίθεσή τους στα σχέδια συγκυβέρνησης και πλειοψηφίας του Δήμου Αθήνας να ικανοποιήσουν πάγιες επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου για την Αθήνα κατέθεσαν, χτες, με παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο εκπρόσωποι σωματείων του εμπορίου, των υπηρεσιών, του Συλλόγου αυτοαπασχολούμενων - επαγγελματιών και εμπόρων.


ΣΕΛ.  15

Απροκάλυπτος αποκλεισμός του ΚΚΕ

Πληθαίνουν τα κρούσματα αποκλεισμού εκπροσώπων του ΚΚΕ από τα αστικά και κρατικά ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε 15 σχεδόν μέρες πριν τις εκλογές. Στις τηλεοπτικές συζητήσεις με εκλογικό περιεχόμενο ΠΑΣΟΚοι και Νεοδημοκράτες έχουν μόνιμο στασίδι, όπως και οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας των άλλων κομμάτων, εκτός από το ΚΚΕ. Ο τρόπος, μάλιστα, με τον οποίο αποκλείουν το ΚΚΕ είναι απροκάλυπτος και ενισχύεται από τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της διυπουργικής απόφασης για την προεκλογική προβολή των κομμάτων στα ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης. Είναι προφανές πως θέλουν να επιβάλουν σιγή ασυρμάτου σε ό,τι αφορά στη δράση και τις θέσεις του Κόμματος προεκλογικά. Το ίδιο έκαναν άλλωστε και πριν τις εκλογές. Δε θα τους περάσει. Το ΚΚΕ θα παλέψει με φανατισμό για να φτάσει παντού η φωνή του, αξιοποιώντας προπάντων την άμεση επαφή με τους εργαζόμενους και το λαό, όπως έκανε πάντα, οικοδομώντας δεσμούς αίματος μαζί τους. Ο αποκλεισμός του από τα αστικά και κρατικά ΜΜΕ πρέπει να προβληματίσει κάθε λαϊκό άνθρωπο για την ποιότητα της «πολυφωνίας» και της «δημοκρατίας» του σάπιου αστικού συστήματος. Πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμη κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ στις εκλογές.



ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  17
Κηδεύτηκε ο Δημ. Μητροπάνος

ΣΕΛ.  27
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Αυξάνεται η χρήση στους μαθητές

ΣΕΛ.  18  -  19
ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΗ
ΚΚΕ: Φραγμός στην ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  20
Στραγγαλίζονται τα δημόσια νοσοκομεία

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Συναγερμός για τις συμβάσεις

ΣΕΛ.  14
Λαθροχειρίες «Αυγής»

ΣΕΛ.  7
Δικομματική μονοφωνία στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ

Οι ρυθμίσεις που προβλέπει η διυπουργική απόφαση για την προβολή των κομμάτων στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, επί της ουσίας διασφαλίζουν την υπερπροβολή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τη συνέχιση της περιορισμένης, σε βαθμό αποκλεισμού, παρουσίας του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ να υπάρξει και να διασφαλιστεί η ίση προβολή των θέσεων και της δράσης των κομμάτων στις ειδήσεις, συζητήσεις, συνολικά στην προβολή της πολιτικής δραστηριότητας, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ενδιαφέρθηκαν για το πώς θα μοιραστεί ο ελάχιστος χρόνος που προβλέπουν οι ρυθμίσεις για τα δελτία ειδήσεων και πώς ο διαφημιστικός χρόνος.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ