Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11191

Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
  • Αθήνα, 5 μ.μ., Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, 6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  9

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η απόφαση του Γιούρογκρουπ

Αλέκα Παπαρήγα: Μόνο ένας λαός άφοβος, ο οποίος αντιπαρατίθεται όχι μόνο στους νόμους που έρχονται στη Βουλή και στα κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά πάνω απ' όλα στην εξουσία των μονοπωλίων, μπορεί να συγκρατήσει τον κατήφορο

  • Στο Γιούρογκρουπ αποφασίστηκε ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Το δάνειο θα δοθεί ολόκληρο στην αποπληρωμή του χρέους. Η επιδίωξη για πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει ακόμη πιο δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, έργα υποδομών που έχουν σχέση με τη λαϊκή κατοικία, με την αντισεισμική θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.λπ.
  • Η απαίτηση για πολιτική σταθερότητα, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις, σημαίνει να σταματήσει ο λαός τις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των αναγκών του, να να ζει εξαθλιωμένος. Ο λαός να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με σωτηρία, να μη δεχθεί να πληρώσει το χρέος. Το ΚΚΕ επιμένει στον καθημερινό αγώνα που δυσκολεύει και παρεμποδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα, έναν αγώνα με προμετωπίδα την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική - λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  2  -  3,    6  -  7,    11

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών

Η αντίθεση του ΚΚΕ στον προσανατολισμό της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης για τα πνευματικά δικαιώματα - οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ επισημάνθηκε χτες σε συζήτηση που διοργάνωσε η Αχτίδα Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και το Πολιτιστικό Τμήμα του Κόμματος.


ΣΕΛ.  23

Καμιά επανάπαυση

Χτες μετά την ευφορία από την απόφαση του Γιούρογκρουπ για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, την παρουσίαζαν και ως προϋπόθεση για να προχωρήσουν επενδύσεις, να έρθει ανάπτυξη. Αλλωστε το κεφάλαιο σώζει η απόφαση... Η κυβέρνηση προπαγάνδιζε ότι οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο. Βεβαίως, οι αιματηρές θυσίες που υποβάλλουν το λαό, κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και τα κόμματά τους - αυτές δεν πρόκειται να σταματήσουν στο όνομα να μειωθούν τα ελλείμματα - στόχο έχουν την τεράστια αύξηση της κερδοφορίας, αφού έκαναν πάμφθηνη την εργατική δύναμη, αυξάνοντας την εκμετάλλευση. Αλλά ανάπτυξη στην Ελλάδα υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, με τους μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ στην ΕΕ. Μόνο που αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη οδήγησε στην οικονομική κρίση. Η ανάπτυξη, αν έρθει, θα είναι αναιμική, ενώ δεν θα είναι ωφέλιμη για την εργατική τάξη, το λαό. Θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Θα επανέλθουμε στις συλλογικές συμβάσεις που είχαμε πριν την κρίση; Θα αντιμετωπιστεί η ανεργία; Θα γίνουν ξανά προσλήψεις στο Δημόσιο εκεί που υπάρχουν κενά, ιδιαίτερα σε Υγεία και Παιδεία; Θα μειωθούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης; Θα πάρουν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν, αφού λένε ότι αντιμετωπίζουν τώρα το χρέος; Μα λένε ότι χρειάζονται τα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα... Να γιατί λέμε: Ο λαός να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία του, να οργανώσει τον αγώνα που δυσκολεύει και παρεμποδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα, σε ρότα για την εργατική - λαϊκή εξουσία.



ΣΧΟΛΕΙΑ
Νέα κρούσματα υποσιτισμού

ΣΕΛ.  32
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Ενταση της πάλης με προτεραιότητα την οργάνωση στους χώρους δουλειάς

ΣΕΛ.  8
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με τα τρακτέρ στη μάχη οι αγρότες

ΣΕΛ.  21
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κλιμάκωση του αγώνα και της αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  15
ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΛ
Δεν έχουν παραλάβει βιβλία

Τρεις μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά και ακόμα τα βιβλία δεν έχουν πάει στα σχολεία. Ειδικά στα ΕΠΑΛ, οι μαθητές δεν έχουν παραλάβει βιβλία σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.


ΣΕΛ.  14
ΚΝΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οργανώνουμε την πάλη σε κάθε σχολείο

ΣΕΛ.  12
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ