Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10006

ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Νέες αποφάσεις για κλιμάκωση και απεργία
  • Οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα πρωτοστατούν στην αποφασιστική κλιμάκωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Με την κήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης, την ημερομηνία της οποίας θα αποφασίσουν σε συνεννόηση και συντονισμό τις αμέσως επόμενες μέρες, προχωρούν η μια μετά την άλλη οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

ΣΕΛ.  19

ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΗ ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση
  • Η μονομερής «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου οδηγεί σε ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων, πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
  • Το ΚΚΕ, μπροστά στις πολύ σοβαρές εξελίξεις, θα αναπτύξει πολύπλευρες και πολύμορφες δραστηριότητες στη χώρα μας και διεθνώς το αμέσως επόμενο διάστημα
  • Το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά της δημιουργίας προτεκτοράτου στο Κοσσυφοπέδιο. Εχει ζητήσει την άμεση απόσυρση των Ελλήνων στρατιωτών και τη μη συμμετοχή σε κανένα εκστρατευτικό Σώμα της ιμπεριαλιστικής ευρωατλαντικής νέας τάξης. Εχει καλέσει τις ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, να πουν ΟΧΙ, να μην υπογράψουν αποφάσεις για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν επί της ουσίας με την απόφαση της ΕΕ να στείλει την αστυνομική - δικαστική δύναμη EULEX στο Κοσσυφοπέδιο. Επικίνδυνες εξελίξεις, προκαλούν στα Βαλκάνια οι ενδο-ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας για το ενεργειακό ζήτημα.
  • Στενά δεμένο με το θέμα του Κοσσυφοπεδίου είναι και το ζήτημα των σχέσεων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, που αφορά το συνταγματικό της όνομα και την αναζήτηση μιας «κοινά αποδεκτής λύσης». Το κυριότερο είναι η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας και ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας, η διασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας, καθώς και ενεργειών που δυσκολεύουν την προσέγγιση και τη συνεργασία των δύο κρατών. Το θέμα του ονόματος, αν περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή και κάποιο από τα παράγωγά του, θα πρέπει να έχει γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι εθνοτικό.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΜΕ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στους μετανάστες

Στην «αποθήκη ανθρώπων» της Χαλκίδας (φωτό), όπου 136 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται μέσα σε άθλιες συνθήκες, βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μεταφέροντας την έμπρακτη αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων. Η αστυνομία ουσιαστικά απαγόρεψε στους μετανάστες να μιλήσουν με τους συνδικαλιστές, προσπαθώντας να συγκαλύψει την τραγωδία που ζουν χιλιάδες κυνηγημένοι εργάτες στη χώρα μας και τις πολιτικές ευθύνες γι' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.


ΣΕΛ.  20


Associated Press

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
Ανακοίνωση στο λαό της Κούβας

Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο δηλώνει ότι δε θα αποδεχτεί τη θέση του Προέδρου, ούτε του Ανώτατου Διοικητή στην προσεχή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να παλεύει «ως στρατιώτης στη μάχη των ιδεών».


ΣΕΛ.  17
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Τρωτά 6 στα 10 σχολεία από σεισμό!

Σε μια από τις περιοχές της χώρας μας με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα, τη Μεσσηνία, το 62% των σχολικών κτιρίων (τα 135 από τα 217) παρουσιάζουν προβλήματα τρωτότητας.


ΣΕΛ.  23
Ο πάγος «έκαψε» καλλιέργειες

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί πολλές καλλιέργειες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του παγετού.


ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ