Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10256

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Τέμπη

Με πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα Τέμπη, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Στο συλλαλητήριο, μαζί με τους αγρότες, θα πάρουν μέρος εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι της περιοχής.


ΣΕΛ.  19

ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ η απάντηση στην κρατική βία και καταστολή

Αλέκα Παπαρήγα: Τον αγώνα για τα καθημερινά προβλήματα τον εντάσσουμε μέσα σε μια συνολική κατεύθυνση αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής. Οχι μόνο μιας κυβέρνησης, αλλά ανατροπής και στο επίπεδο συνολικά της πολιτικής εξουσίας

  • Απάντηση στις εξελίξεις και στα γεγονότα που ζούμε εδώ και δεκαπέντε περίπου μέρες είναι ο περιφρουρημένος αγώνας του οργανωμένου μαζικού κινήματος, για όλα τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, και συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη κατά της κρατικής βίας - τρομοκρατίας - καταστολής και κατά της εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας. Περιφρουρημένος αγώνας σημαίνει ότι έχει σωστή πολιτική κατεύθυνση, που απαντά στις σημερινές συνθήκες και ωθεί στην ενεργό συμμετοχή στις συνδικαλιστικές, στις άλλες μαζικές οργανώσεις.
  • Μιλάμε για κίνημα που πρέπει να είναι αντίθετο στα μονοπώλια. Δε θα παίζει το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ή των σχεδίων για κυβερνήσεις συνεργασίας. Θα χρησιμοποιεί όλες τις μορφές πάλης και αγώνα και δεν πρέπει οι κουκουλοφόροι και οι προβοκάτσιες να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στο να υποστείλουν τη σημαία της πάλης, στο όνομα της τάξης και της ησυχίας. Αυτή είναι η ησυχία του νεκροταφείου, που δεν τη θέλουμε.

ΣΕΛ.  9   -   13

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Κόντρα στην πολιτική που σκοτώνει τα δικαιώματά μας

Πλήθος μαθητών του ΣΑΣΑ και μαζί τους γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, φοιτητές, όρθωσαν το ανάστημά τους και χτες στους φανερούς και κρυφούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, δηλώνοντας ότι «δε θα περάσει» η πολιτική που «σκοτώνει τα δικαιώματά μας». Εκαναν συγκέντρωση στον Αγιο Αντώνιο στο Περιστέρι και διαδήλωσαν στην πόλη αποφασιστικά, μαζικά, οργανωμένα, δίνοντας την απάντηση που της πρέπει στη δολοφονική επίθεση κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος.


ΣΕΛ.  8



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ