Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11388

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 28η Οκτώβρη

ΣΕΛ.  3
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα όλη η δημόσια ακίνητη περιουσία

ΣΕΛ.  9

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση

ΚΚΕ: Η ΕΕ θα φέρνει μνημόνια διαρκείας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να σηκώσει πιο αποφασιστικά τη σημαία για την αποδέσμευση από την ΕΕ

MotionTeam

Νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής. Μέτρα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση συνεργαζόμενη μαζί της και απαιτεί το κεφάλαιο. Το βασικό θέμα της Συνόδου ήταν το σχέδιο «προς μία πραγματική οικονομική και νομισματική ένωση» με δράσεις ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων και επιβολή μνημονίων με αναδιαρθρώσεις που κάνουν ολοένα και φτηνότερους τους εργάτες για μεγαλύτερη κερδοφορία. Εξαπατούν το λαό τα ελληνικά κόμματα, όλα πλην ΚΚΕ, που είτε εμφανίζουν την ΕΕ ως δύναμη σωτηρίας είτε ότι μπορεί να αλλάξει. Κάθε βήμα που επιχειρεί προς την ενοποίηση την κάνει ακόμα πιο αντιδραστική προς τους εργαζόμενους, φέρνει νέες αλυσίδες για τους λαούς.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ
Δικαίωμα η δωρεάν ασφαλής μεταφορά

Μαθητές από διάφορα σχολεία της Αττικής με τους γονείς τους, ενωμένοι με τα ίδια προβλήματα, διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών διεκδικώντας να ξεκινήσει επιτέλους η δωρεάν μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους.


ΣΕΛ.  17

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ΕΕ δεν εξανθρωπίζεται

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής: «Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβραβεύουν τους σφαγιαστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Τέτοια συγχαρητήρια πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, η κυβέρνηση Βενιζέλου και η κυβέρνηση Κουβέλη. Δεύτερο: Οι αποφάσεις της ΕΕ δείχνουν ότι αυτή αντιδραστικοποιείται ακόμα παραπέρα με την επιλογή να βαθύνει η χρηματοοικονομική ένωση. Βεβαίως, όσο βαθαίνει η αντιδραστική ενοποίηση, τόσο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανισόμετρη ανάπτυξη, ακόμα μεγαλύτερη ανισοτιμία και δυσαναλογία στην ανάπτυξη των χωρών, άρα να καλλιεργείται το έδαφος για διασπαστικές τάσεις. Αποδεικνύεται ότι η ΕΕ δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, δεν εξωραΐζεται. Η αποδέσμευση πρέπει να είναι η πολιτική που να υιοθετήσει ο ελληνικός λαός και έχει τη δύναμη να το πετύχει».



ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΓΑ
Αύξηση στις εισφορές πάνω από 70%

ΣΕΛ.  10
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέες αντεργατικές αξιώσεις

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ
Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

ΣΕΛ.  20
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβρη

ΣΕΛ.  15
ΡΟΔΟΣ
Εκδήλωση με ρατσιστική χολή

ΣΕΛ.  22
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
Νέα πείρα για την κλιμάκωση της πάλης

Τη δύναμη που δίνει στους εργάτες η οργάνωσή τους ενάντια σε όσους δουλεύουν για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» επιβεβαίωσε η επιτυχία της προχτεσινής γενικής απεργίας μετά από σκληρή μάχη που δόθηκε ενάντια στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, σε μια σειρά κλάδους και τόπους δουλειάς.


ΣΕΛ.  11
ΛΙΒΑΝΟΣ
Αιματηρή βομβιστική επίθεση

ΣΕΛ.  23
ΠΕΡΑΜΑ
Πλήθος κόσμου στην εικαστική έκθεση

ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ