Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9912

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ τα αντιδραστικά σχέδια

ΚΚΕ: «Το πρόβλημα του Ασφαλιστικού και η λύση του είναι ταξικό - πολιτικό ζήτημα και όχι ζήτημα οικονομικής διαχείρισης, όπως το παρουσιάζει η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ»

Καθώς η κυβέρνηση έβαλε το αντιασφαλιστικό της πακέτο στο αυλάκι... «του κοινωνικού διαλόγου», με σχέδιο και επιμονή προωθεί τις πραγματικές της επιδιώξεις στα πλαίσια των γενικότερων ανατροπών όπως έδειξε και με την ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ ο πρωθυπουργός. Επιπλέον η τοποθέτηση του υπουργού Απασχόλησης Β. Μαγγίνα, στην ίδια συνεδρίαση, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αρνείται τη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και επιμένει στην περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους ως υπαίτιους για την κατάσταση του συστήματος και προβάλλει ως «λύση» την παράταση του εργάσιμου βίου, το χτύπημα των πρόωρων συντάξεων, την υπονόμευση των ΒΑΕ και των αναπηρικών συντάξεων. «Οι εργαζόμενοι έχουν άλλα συμφέροντα από το κεφάλαιο. Εχουν άλλο δρόμο για να κατακτήσουν σύγχρονα δικαιώματα» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και τους καλεί χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανώσουν και να αναπτύξουν τη μαζική ενωτική τους αντίσταση.


ΣΕΛ.  9   -   11

ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στέγη και μόρφωση για τα παιδιά τους διεκδικούν οι Ρομ

Είκοσι χρόνια εγκατάλειψης. Φτάνει πια. Αυτό φωνάζουν οι Τσιγγάνοι, που επί μία εικοσαετία ζουν στην περιοχή της Περαίας, στη Θεσσαλονίκη, ξεχασμένοι από την πολιτεία, όπως λένε. Οι ίδιοι και τα παιδιά τους μεγαλώνουν μέσα στις λάσπες, παρέα με τα ποντίκια, χωρίς νερό, ρεύμα. Τον οικισμό των Ρομ στην Περαία, όπου ζουν περισσότερα από 500 άτομα, επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ, συνοδευόμενη από κλιμάκιο στελεχών της τοπικής οργάνωσης και της ΚΟΘ.


ΣΕΛ.  8

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΦΟΣ προσφέρει το ποσό των 5.000 ευρώ στο ΚΚΕ



ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Εσωτερικές αναταράξεις

Προσωπικές αντιπαραθέσεις και προκλήσεις, χωρίς να θίγεται η ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που υπερασπίζονται και τα δύο κόμματα της δικομματικής εναλλαγής.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητικότητα σε σχολεία και σχολές

Οργανώνουν τον αγώνα τους για ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. Η εβδομάδα είναι γεμάτη συνελεύσεις σε σχολεία και σχολές, ενώ σε όλη τη χώρα ξεδιπλώνονται αγωνιστικές πρωτοβουλίες.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΑΡΚΑΔΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΛΑΚΩΝΙΑ
Διαδήλωση από τις Επιτροπές Αγώνα πυροπλήκτων

Οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα πυροπλήκτων των Νομών Αρκαδίας - Μεσσηνίας - Λακωνίας, διοργανώνουν διαδήλωση την Πέμπτη 25 Οκτώβρη, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές.


ΣΕΛ.  19
Προβλήματα με τις πρώτες βροχές

Προβλήματα σε περιοχές της Αττικής προκάλεσε η πρώτη βροχόπτωση. Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ δυσχερής ήταν η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ