Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούλη 2003 - αριθ. φύλλου: 8631

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αδιαπραγμάτευτο αίτημα η εφαρμογή της απλής αναλογικής

Με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το σχετικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, διατηρείται η ίδια αντιδημοκρατική λογική, που μετατρέπει τη μειοψηφία στο λαό σε ψεύτικη, πλαστή, βουλευτική, κυβερνητική πλειοψηφία, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Μέσα στη βδομάδα θα ενημερώσει τα κόμματα ο Κ. Σκανδαλίδης, για το περιεχόμενο του νέου εκλογικού νόμου


ΣΕΛ.  3

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ
Το κράτος ΧΡΩΣΤΑ 3 ΤΡΙΣ. ΔΡΧ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Επιεικώς απαράδεκτη», χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη χτεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής. Και τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι καταδικασμένη στην οικονομική χρεοκοπία, λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης, αλλά και των οφειλών του κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εντός και εκτός Βουλής, ώστε να περιέλθουν στους δήμους τα ποσά που τους χρωστούν οι κυβερνήσεις από το 1990 μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ με επιστολή προς την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, αναφέρεται στο ποσό των 3 τρισ. δρχ. που χρωστά η κεντρική διοίκηση στους δήμους και στο εξευτελιστικό 2,74% που παίρνουν οι δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και ξεκαθαρίζει ότι η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, επιβάλλει την αλλαγή πλεύσης στην κατεύθυνση, για το ρόλο και τη δράση της Αυτοδιοίκησης.


ΣΕΛ.  6   -   7

Eurokinissi

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κοστίζουν τα κενά και οι ελλείψεις

Οι πέντε πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν χτες σε Μαρούσι, Ανάβυσσο, Κορωπί, Κορινθία και Ηλεία, αποδεικνύουν τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κενά στον τομέα της πρόληψης, που είχαν εντοπιστεί πολύ πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, πάντως, συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι σύμμαχοι της φωτιάς. Περιοχές υψηλού κινδύνου, η Αττική και τα νησιά του Αιγαίου (φωτό από την πυρκαγιά στην Κορινθία)


ΣΕΛ.  20


ΙΡΑΝ
Μπαράζ απειλών από ΗΠΑ - ΕΕ - Ισραήλ

Σε ... συναγωνισμό απειλών κατά του Ιράν προχώρησαν, ταυτόχρονα, ο Τζ. Μπους, οι ΥΠΕΞ της ΕΕ και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, με τον πρώτο να συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο και τη Συρία


ΣΕΛ.  13
ΚΡΗΤΗ
Στο 41% η ανεργία στον τουριστικό τομέα

Ανεργία για το 41% των εργαζομένων στον τουρισμό και εργασιακός μεσαίωνας για τους υπόλοιπους... τα στοιχεία που προκύπτουν από την περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα στους νομούς Ηρακλείου, Λασηθίου και Ρεθύμνου


ΣΕΛ.  19
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
«Θερίζει» η βρεφική θνησιμότητα

Εως και 12 φορές υψηλότερα, απ' ό,τι στις δυτικές βιομηχανικές χώρες, είναι τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας σε εννέα χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και πολύ υψηλότερα από τα επίσημα στοιχεία, σημειώνεται σε έκθεση της «Γιούνισεφ»


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ