Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11285

ΤΟ ΚΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ στην πάλη για τα συμφέροντά του

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΚΕ στις 18 Ιούνη 2012 με θέμα την πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης της 17ης Ιούνη και τις μετεκλογικές εξελίξεις

  • Το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει τάση ανάσχεσης του όποιου ταξικού ριζοσπαστισμού αναπτύχθηκε στη διάρκεια της περιόδου της κρίσης. Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν δεν μπόρεσαν να δώσουν μεγαλύτερο βάθος και σταθερότητα στο ριζοσπαστισμό καθώς δεν απέκτησαν τη μαζικότητα και κυρίως την οργάνωση και τον πολιτικό προσανατολισμό που απαιτούν οι συνθήκες. Η όποια θετική τάση αναπτύχθηκε επηρεάσθηκε από το στενό αντιμνημονιακό περιεχόμενο. Δίχως την ανασύνταξη του κινήματος και την οικοδόμηση μιας πιο ισχυρής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας δεν είναι δυνατόν ο λαός να τα βγάλει πέρα, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
  • Το ΚΚΕ έδωσε τη μάχη κόντρα στο ρεύμα της φοβίας και μοιρολατρίας, των ποικιλώνυμων απειλών (από την έξωση από την Ευρωζώνη ως την ακυβερνησία) και της αυταπάτης που συστηματικά καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας υπόψη τον κίνδυνο του εκλογικού κόστους. Το ΚΚΕ θα παλέψει να μη χαθεί η ελπίδα, να αποκτήσει δύναμη ο λαός, να παρεμποδίσει νέα μέτρα, να παλέψει για παραχωρήσεις, να κατακτήσει τη δική του εξουσία.

ΣΕΛ.  3  -  4

Δύο δρόμοι

Η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, όλους όσοι παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς άντεξαν και έδωσαν την ψήφο τους για μια ακόμη φορά στο ΚΚΕ, συσπειρώθηκαν στο κάλεσμα για να αντιμετωπισθεί η προσπάθεια αποδυνάμωσής του. Εκτιμά και χαιρετίζει την ηρωική δράση των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ κατά την διάρκεια της δύσκολης αυτής εκλογικής αναμέτρησης. Η στρατηγική του ΚΚΕ για τους δύο δρόμους ανάπτυξης, για την αναγκαιότητα της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας και την πάλη για την εργατική λαϊκή εξουσία, η διεύρυνση και εμβάθυνση των δεσμών του με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, παραμένει στοιχείο νέας εξόρμησης στο λαό ώστε να κρατηθεί όρθιος, να μη λυγίσει μπροστά στις νέες περιπέτειες που τον περιμένουν.



ΣΥΡΙΑ
Πληροφορίες για αποστολή ρωσικών πολεμικών πλοίων

ΣΕΛ.  23
ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διευκολύνουν την εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης

ΣΕΛ.  32
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κίνδυνος από τις ελλείψεις της Πυροσβεστικής

ΣΕΛ.  27
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ»
«Εργαλείο» κλιμάκωσης αντιλαϊκής επίθεσης

ΣΕΛ.  5
ΣΥΡΙΖΑ
Υπόσχεται συμπολίτευση αντιπολιτευόμενος

ΣΕΛ.  9
Τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιούνη 2012

ΣΕΛ.  11  -  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ