Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούνη 2004 - αριθ. φύλλου: 8909

«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΝΕΟ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ»
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας απόψε στην πλατεία Ομονοίας 7.30 μμ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το απόγευμα ο προωθούμενος από την κυβέρνηση «Τρομονόμος Νο 2», ενώ, την ίδια στιγμή, διοργανώνονται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στην Αθήνα (πλατεία Ομονοίας, 7.30 μμ), στην Πάτρα (πλατεία Τριών Συμμάχων, 8.30 μμ), στη Λαμία, στη Ζάκυνθο και σε άλλες πόλεις. Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

.

ΣΕΛ.  9   -   13

«ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ»
ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ στα μέτρα των πολυεθνικών

Στην επιβολή του «ευρωσυντάγματος» συγκεντρώνουν την προσοχή τους οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ, «ξεχνώντας» τις ενδοευρωενωσιακές - ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, για το μοίρασμα ρόλων και λείας

Μια πολύμορφη εκστρατεία επιβολής και νομιμοποίησης του αντιδραστικού «ευρωσυντάγματος» στις συνειδήσεις των λαών -όπως όλα δείχνουν - αναλαμβάνουν τώρα οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ και κάθε λογής οπαδοί του «ευρωμονόδρομου». Πρώτο τους βήμα αποτελεί η συστηματική παραπληροφόρηση των εργαζομένων για το βαθύτατα αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό περιεχόμενο της Συνθήκης και, ταυτόχρονα, η εκμετάλλευση της έγκρισής της, με στόχο να διασκεδαστούν και να καμφθούν οι συνεχώς εντεινόμενες - όπως φανέρωσαν οι πρόσφατες ευρωεκλογές - τάσεις «ευρωσκεπτικισμού» και αντίθεσης στην ΕΕ πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Αμέσως μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις τους, για το μοίρασμα ρόλων και λείας και τη διαμόρφωση λυκοσυμμαχιών και, μαζί με τα επιτελεία της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας, έθεσαν ως πρώτο στόχο την ενίσχυση της κοινής επέλασής τους κατά των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των λαών της Ευρώπης.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανάπαυλα κεφιού

Μια μικρή γιορτή πραγματοποιήθηκε χτες στο αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, όπου είχαν την τιμητική τους όσοι στις ευρωεκλογές συμπαρατάχτηκαν με το Κόμμα κι έδωσαν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές. Δεκάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ είχαν την ευκαιρία, να ανταλλάξουν σκέψεις και εκτιμήσεις, για τις πρόσφατες ευρωεκλογές, μα πάνω απ' όλα ευχές για ακόμη καλύτερη συνέχεια και ακόμη περισσότερη δύναμη στον κοινό αγώνα. Και, ταυτόχρονα, να περάσουν λίγες ευχάριστες και κεφάτες ώρες, με τη συνοδεία λαϊκής μουσικής και καλού κρασιού.


ΣΕΛ.  3


Associated Press

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
Η Κούβα δεν υποτάσσεται

Προειδοποίηση προς τον Μπους, να μην εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση, γιατί θα αντιμετωπίσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, απηύθυνε χτες ο Φιντέλ Κάστρο, μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανούς διαδηλωτές


ΣΕΛ.  21
ΓΡΕΒΕΝΑ
Κι άλλη παρτίδα «μεταλλαγμένων»

Μορφή επιδημίας παίρνει η εισαγωγή επιμολυσμένων σπόρων υβριδίων καλαμποκιού στη χώρα μας, με τελευταία περίπτωση τα Γρεβενά


ΣΕΛ.  23
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέο κύμα επιθέσεων

Νέο κύμα αντικατοχικών επιθέσεων συγκλονίζει το Ιράκ, ενώ επαναλήφθηκαν, μετά από μέρες, οι εξαγωγές ιρακινού πετρελαίου από τη Βασόρα.


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ