Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούνη 1999

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Απόψε στην πλατεία Κάνιγγος στις 7.30

Αλλη μια μέρα δράσης και αντίστασης στον πόλεμο ξημέρωσε σήμερα. Στις γειτονιές της Αθήνας θα ηχήσει βροντερό, ανυπότακτο, μαχητικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό, φιλειρηνικό μήνυμα. Η κεντρική συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ διοργανώνεται στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ και σε πολλές συνοικίες οι φιλειρηνιστές πραγματοποιούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και πικετοφορίες.


ΣΕΛ.  11

ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ
G8
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
εφ' όλης της ύλης και παντού...

Προγραμματίζουν οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές επεμβάσεις με στόχο τον πλήρη έλεγχο για την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση λαών και χωρών

Μια εφ' όλης της ύλης επέμβαση, ώστε να φέρουν όλο τον πλανήτη στα μέτρα τους, επιχειρούν οι ιμπεριαλιστικές χώρες που είναι μέλη του G8. Αυτοαναγορευόμενοι σε παγκόσμιους διαιτητές των προβλημάτων του πλανήτη, τα οποία έχουν αυτοί δημιουργήσει με την ιμπεριαλιστική στρατηγική τους, προσπαθούν να θεσμοποιήσουν πλέον το δικαίωμα να επεμβαίνουν στις τύχες όλου του κόσμου.

Από το Κοσσυφοπέδιο μέχρι την Κύπρο και από τη διένεξη της Ινδίας με το Πακιστάν μέχρι τα προβλήματα μεταξύ της ΛΔ της Κορέας με τη Νότια Κορέα, επιχειρείται όλα να ενταχθούν σε βολική για τις "πλούσιες" καπιταλιστικές χώρες, και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, κατάσταση, ώστε να εξασφαλίζεται η διαιώνισή τους και να δικαιολογείται σε κάθε περίπτωση η ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Επίσης, με όπλο το δανεισμό και άλλα οικονομικά μέτρα, προσπαθούν να βάλουν όλους τους λαούς του κόσμου να ζουν και να δουλεύουν υπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.


ΣΕΛ.  11

ΝΑΤΟ - UCK
Αφοπλισμός... σε 90 μέρες

Καθημερινό φαινόμενο πλέον είναι οι πυρπολήσεις σπιτιών Σέρβων και άλλα κρούσματα βίας, αφού η ανεξέλεγκτη ουσιαστικά δράση του UCK "συνδυάζεται" και με τη ληστρική δράση αλβανικών συμμοριών, που "συνοδεύουν" την εισβολή των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Κι ενώ πολλαπλασιάζονται συνεχώς οι Σέρβοι Κοσσοβάροι πρόσφυγες στο Βελιγράδι και σε άλλες πόλεις της Σερβίας ή του Μαυροβουνίου, η ηγεσία του ΝΑΤΟ και αυτή του UCK υπέγραψαν "συμφωνία αφοπλισμού" του δεύτερου σε... 90 μέρες και το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισε, χτες, να αποκλείσει τη Σερβία από την οποιαδήποτε βοήθεια για την ανασυγκρότηση, συνεχίζοντας ουσιαστικά τον ενάντιά της πόλεμο, με οικονομικά μέσα τη φορά αυτή.


ΣΕΛ.  8  -  9


ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Μας δώσατε αρκετά, απαιτούμε κι άλλα

Η ηγεσία του ΣΕΒ, αφού ευχαρίστησε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των βιομηχάνων τις κυβερνήσεις των τελευταίων 7 ετών - που με την πολιτική τους εξασφάλισαν αύξηση των κερδών των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων κατά 2.424,2% - πρόβαλε κατάλογο νέων αξιώσεων για νέα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτεί το "νέο" κράτος της ΟΝΕ.


ΣΕΛ.  16
Παρουσία εκατοντάδων αγωνιστών και πολλών κατοίκων των Αγίων Αναργύρων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης. Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης τιμήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση και στον τόπο.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επικίνδυνο... ενδιαφέρον της "Ομάδας των 8"

"Θετική" χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση τη διακήρυξη - παρέμβαση της "Ομάδας των 8", για το Κυπριακό, αν και αρκετοί αρμόδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους, αφού γίνεται ορατή η διάθεση των ισχυρών, να παρακάμψουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που αποτελούσαν μέχρι σήμερα το αποδεκτό πλαίσιο της αναζήτησης διπλωματικής λύσης, και η τουρκική κυβέρνηση, όπως και ο Ρ. Ντενκτάς, πολλαπλασιάζουν τις απαιτήσεις τους.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ