Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11263

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια στους λαούς με λιτότητα και ανάπτυξη

ΣΕΛ.  10

ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ από τις δεσμεύσεις με την ΕΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Η τοποθέτηση, με βάση αυτά που λένε οι διάφοροι κύριοι απ' έξω, πρέπει να είναι «δεν δεσμευόμαστε από τις δεσμεύσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα. Δεν τις σεβόμαστε αυτές τις δεσμεύσεις. Δεν θέλουμε να τις τηρήσουμε»

Eurokinissi

Ευρωπαϊκή Ενωση - ΗΠΑ λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις «δεσμεύσεις» της, να συστρατευθεί ο λαός γύρω από τις εθνικές δεσμεύσεις. Οποιος κι αν αναδειχτεί στην κυβέρνηση, θα πει: «Σεβόμαστε τις δεσμεύσεις». Που δεν θα αφορούν καθόλου την ανακούφιση της ζωής των εργαζομένων και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να υπάρχει βελτίωση της ζωής τους. Τώρα, μπορεί να καταλάβει ο ελληνικός λαός γιατί και οι δύο πόλοι της κεντροδεξιάς και της νέας κεντροαριστεράς, οι επιχειρηματίες, θα ήθελαν αναμφισβήτητα από τις εκλογές ένα εξαιρετικά αποδυναμωμένο ΚΚΕ, ένα Κόμμα που θα μετατραπεί στη 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας, για να μην μπορεί να παίξει το ρόλο της αντικειμενικής ενημέρωσης του λαού, της προειδοποίησης και, πάνω απ' όλα, της στήριξης της ελπίδας ότι μπορεί, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του, να ματαιώσει τα χειρότερα, να κερδίσει κάτι και τελικά να νικήσει.


ΣΕΛ.  3

33η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Συναγερμός ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Ανταπόκριση βρήκε και φέτος το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για συμμετοχή στην 33η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που έγινε την Κυριακή, από τον Τύμβο του Μαραθώνα, μέχρι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ θεωρεί ότι μπροστά στις εκλογές όλα τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν για το ποια πρέπει να είναι η ελληνική συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ο στόχος αποδυνάμωσης του ΚΚΕ

Ο στόχος της αποδυνάμωσης του ΚΚΕ από τα αστικά κόμματα, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους έξω από την Ελλάδα ιμπεριαλιστές συμμάχους τους - ορισμένοι μάλιστα ονειρεύονται να είναι και εκτός Βουλής σήμερα ή στην πορεία, εδώ ρόλο έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ - μπαίνει γιατί δε θέλουν να ακούγεται δυνατά, έστω κι αν ακόμα τώρα ο λαός δεν έχει αποφασίσει να το κατακτήσει, η διέξοδος που προβάλλει και παλεύει το ΚΚΕ, η εργατική, λαϊκή εξουσία. Το ΚΚΕ είναι διατεθειμένο, υποχρεωμένο να σηκώσει βαριές ευθύνες στους ώμους του, μέσα όμως σε μια διαφορετική κυβέρνηση, μέσα σε μια διακυβέρνηση που εκφράζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού, της λαϊκής εξουσίας. Λαός και μονοπώλια δεν μπορούν να συνεργαστούν. Η αντίθεσή τους πρέπει να είναι ασυμφιλίωτη, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης της λαϊκής πάλης και της δυνατότητας να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις. Καλούμε τον ελληνικό λαό να σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά τι θα συμβεί από τις 18 Ιουνίου και μετά, αλλά να μην εγκλωβιστεί στις 18 Ιουνίου. Πρέπει να κοιτάξει λίγο πιο μπροστά. Και το λίγο πιο μπροστά σημαίνει χειραφετημένος λαός, αποφασισμένος να παλέψει. Ενα δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι διατηρεί ο λαός το δικαίωμα να πληροφορείται, να γνωρίζει, να μαθαίνει, να αποφασίζει και όσοι του λένε ότι δεν μπορεί ποτέ να νικήσει, θέλουν να τον νικήσουν σήμερα.



ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Διαδηλώσεις κατά του φονικού μηχανισμού

ΣΕΛ.  23
ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Δυσκολεύονται να βρουν φάρμακα

ΣΕΛ.  15
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Εργοδοτική επιχείρηση ποινικοποίησης

ΣΕΛ.  17
ΙΤΑΛΙΑ
Φονικός σεισμός

ΣΕΛ.  24
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Καρκινοβατεί η παθολογική κλινική

ΣΕΛ.  32
ΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής στον Χ. Φλωράκη

ΣΕΛ.  8
ΚΝΕ
Μήνυμα στους υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων

«Κοίτα όσα δικαιούσαι και έχεις ανάγκη! Το δικαίωμά σου για μόρφωση χωρίς να πληρώνεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, το δικαίωμά σου να ονειρεύεσαι», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση - μήνυμα της ΚΝΕ προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ