Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9781

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το πρώτο βήμα μπορεί να γίνει, πρέπει να γίνει, στην επικείμενη εκλογική μάχη
  • Η κινδυνολογία με όρους ντέρμπι, σε συνδυασμό με το νέο εκλογικό νόμο, απόδειξη της ανάγκης να αποδυναμωθεί η δικομματική εναλλαγή.
  • Το ΚΚΕ διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εναλλακτικής λύσης, που ανοιχτά εκθέτει στο λαό, χωρίς μισόλογα και περιστροφές.

ΣΕΛ.  7  -  8

ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ να καταργηθούν!

Ανακοίνωση - κάλεσμα των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας και Αττικής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς το λαό και τη νεολαία

  • Το ΚΚΕ αγωνίζεται για να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, την Αττική οδό, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Ολα τα μεγάλα έργα σου ανήκουν γιατί φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Για δημόσιες σύγχρονες συγκοινωνίες και με δωρεάν χρονικές ζώνες.
  • Τα μεγάλα έργα, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, ιεραρχούνται, κατασκευάζονται και λειτουργούν με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι για την εξυπηρέτηση και ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας. Χρηματοδοτούνται με τα λεφτά του λαού μέσα από την άγρια φορολογία. Κατασκευάζονται με ιδρώτα και αίμα, μέσα από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με δεκάδες εργάτες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους, για να ξαναχρυσοπληρώνεις τη χρήση τους.
  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν και δουλεύουν και σε αυτό το ζήτημα για την πλουτοκρατία. Μην περιμένεις να αλλάξουν. Καταψήφισε και τους δύο, αποδυνάμωσε το δικομματισμό. Οσο πιο αδύναμοι γίνουν, τόσο πιο δυνατός θα είσαι εσύ. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και στο δίκιο σου, ψήφισε ΚΚΕ, για ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί τα δικαιώματά σου, θα αντιπαλεύει τα χειρότερα που έρχονται, θα αντεπιτίθεται σταθερά, για να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας, να δρομολογηθούν θετικές διεργασίες, να υπάρξει προοπτική, ιδιαίτερα για τη νεολαία.

ΣΕΛ.  3

Associated Press

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Κλιμάκωση με βομβαρδισμούς στη Γάζα

Κλιμακώνει την επιθετικότητά του το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Χτες εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα (φωτ.) και απειλές κατά της ζωής κυρίως στελεχών της «Χαμάς». Από τις 16 Μάη μέχρι χτες βράδυ, από τις ισραηλινές επιδρομές συνολικά έχουν σκοτωθεί 40 Παλαιστίνιοι. Στο πλευρό του Ισραήλ συντάχθηκαν, ως συνήθως, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές.


ΣΕΛ.  17


ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Δύο χρόνια από τη μέρα που «έφυγε»...

Τη Δευτέρα 11 Ιούνη, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται το Επιμορφωτικό Κέντρο «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ».


ΣΕΛ.  9
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Γενικότερο πρόβλημα των Βαλκανίων

Στα στημένα παιχνίδια με το όνομα της ΠΓΔΜ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως το ζήτημα με το όνομα δεν μπορεί να ιδωθεί συγκεκριμένα, αλλά σαν ένα γενικότερο πρόβλημα των Βαλκανίων.


ΣΕΛ.  11
Χρήση «χρωμοσφαιρών» από την ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί τις λεγόμενες χρωμόσφαιρες σε βάρος του λαϊκού κινήματος.


ΣΕΛ.  3
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΚΕ
Ζητούν συναίνεση για τα χειρότερα

Οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, υπέρ της «ευρύτατης κοινωνικής συναίνεσης» ώστε να γίνουν «οι μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις», φανερώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σχεδιάζουν μετά τις εκλογές να πάρουν νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ