Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9779

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ κατά της τοξικομανίας ως τρόπου ζωής

Η πάλη κατά των ναρκωτικών μπορεί να αποτελέσει πεδίο που συμβάλλει στη συνειδησιακή χειραφέτηση και τη διεκδίκηση ριζικών αλλαγών

Το πλαίσιο μιας πολιτικής ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά, που θα εφοδιάζει τους νέους με ισχυρά αντίδοτα στην υποταγή των ουσιών και θα στρατεύει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις κατά των αιτιών που οδηγούν στην τοξικομανία ως τρόπο ζωής, είναι στο επίκεντρο των εργασιών της διημερίδας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Φορέων κατά των Ναρκωτικών. Χαιρετίζοντας τις εργασίες της διημερίδας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, αφού συγχάρηκε τους οργανωτές για την πρωτοβουλία, τόνισε: «Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο ένα πεδίο πάλης για απόσπαση κατακτήσεων και παραχωρήσεων, αλλά και πεδίο που συμβάλλει στη συνειδησιακή χειραφέτηση και στη συνειδητοποίηση της δύναμης του λαϊκού παράγοντα να βάλει φρένο στον κατήφορο, να διεκδικήσει ριζική αλλαγή, να διεκδικήσει και να πάρει ό,τι του ανήκει. Η πολιτική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και μαχητικότητας είναι το καλύτερο έδαφος και για την πάλη κατά της ναρκομανίας, που βεβαίως απαιτεί και συγκεκριμένα μέτρα».


ΣΕΛ.  3

ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕ
Εγκαίνια της έκθεσης πολιτικής αφίσας στην Αθήνα

Τα εγκαίνια της έκθεσης Πολιτικής Αφίσας προς τιμήν της επετείου των 40 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα έγιναν χτες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256). Η έκθεση, που γίνεται από την Οργάνωση για την Αλληλεγγύη των Λαών της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, το περιοδικό που εκδίδει, το «TRICONTINENTAL», την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και τη «New Star», θα διαρκέσει έως τις 10 Ιούνη. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρέσβης της Κούβας, Ερμες Ερέρα Ερνάντες, ενώ την επισκέφτηκε και η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  17


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Συντάξεις πείνας

Η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού συμπίπτει με τις προετοιμασίες που κάνουν οι Ελληνες και άλλοι συνταξιούχοι για ένα συλλαλητήριο, όπου θα διεκδικήσουν αυξήσεις στις πενιχρές τους συντάξεις.


ΣΕΛ.  6
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ
Δεσμεύσεις στην πλουτοκρατία

Οι βερμπαλισμοί και οι προσωπικές αναφορές του Γ. Παπανδρέου δεν μπορούν να κρύψουν τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ, όπως και τις δεσμεύσεις του στην πλουτοκρατία και την ΕΕ.


ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Βάθεμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων

Επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων, πρόσδεση των ιδρυμάτων στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ανταγωνιστικότητα, κινητικότητα, διά βίου μάθηση... περιλαμβάνει η ανακοίνωση της Συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Παιδείας, που έγινε στο Λονδίνο.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ