Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Μάη 2001 - αριθ. φύλλου: 7974

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αρχισαν το μάντρωμα στο διάλογο - απάτη

Με επιστολή του υπουργού Εργασίας προς τη ΓΣΕΕ η κυβέρνηση επιχειρεί να μαντρώσει τα συνδικάτα στο διάλογο - απάτη. Αντικείμενο του διαλόγου τα πορίσματα και τα στοιχεία της μελέτης των Βρετανών, ενώ η Α. Διαμαντοπούλου επαναφέρει την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων. Εντός του δεκαημέρου η ΓΣΕΕ θα προσέλθει στη συνάντηση δηλώνει ο Χ.Πολυζωγόπουλος. Πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα κατέθεσε το ΠΑΜΕ. Συνεδριάζει αύριο η ΕΕ της ΓΣΕΕ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Παλλαϊκό σύνθημα: ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ο «τρομονόμος»!

Το νομοσχέδιο για τον «τρομονόμο» απειλεί άμεσα θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

1. Εισάγεται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης, με άμεσο κίνδυνο να διωχτούν άνθρωποι για τις πολιτικές τους δραστηριότητες!

2. Δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής από την ποινή σε εγκληματίεςπουσυνεργάζονταιμετιςαρχές. Ετσι επεκτείνεται ο χαφιεδισμός και η δυνατότητα των αρχών να στήνουν σκευωρίες σε βάρος αθώων!

3. Η εκδίκασηθα γίνεται σε δικαστήρια από επαγγελματίεςδικαστέςμόνο,χωρίς ενόρκους, προκειμένου να καταδικάζουν ευκολότερα τους ανεπιθύμητους για τους κρατούντες!

4. Διευρύνεται η δυνατότητα δράσης προβοκατόρων της αστυνομίας που θα διεισδύουν στις θεωρούμενες από τις αρχές εγκληματικές οργανώσεις!

5. Επεκτείνεταιη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, οι παρακολουθήσεις, η δυνατότητα καταγραφής της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής, η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και μάλιστα για εγκλήματα που αφορούν προθέσεις και όχι πράξεις!

6. Καθιερώνεται ο υποχρεωτικός έλεγχος DNA και μάλιστα για πολύ ευρύ κύκλο προσώπων, αφού αρκούν μόνο οι υπόνοιες της αστυνομίας!

7.Συρρικνώνονται τα υπερασπιστικά δικαιώματατουκατηγορούμενου, καθώς στερείται το δικαίωμα αναίρεσης στο βούλευμα που τον παραπέμπει.

8. Καθιερώνονται οι ανώνυμες καταθέσεις, δυσχεραίνοντας το έργο της υπεράσπισης, αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν τα όσα καταμαρτυρεί ο μάρτυρας.

Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές. Η λαϊκή δράση και αντίσταση είναι υπόθεση όλων μας! Την Πέμπτη όλοι στην Κάνιγγος στις 7 το απόγευμα.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Ξυλοκόπησαν μέχρι και βουλευτή του ΚΚΕ!

Μέρα αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων η Κυριακή στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και η κρατική καταστολή σε πλήρη δράση. Εκτός από την αστυνομική κινητοποίηση στον Τύρναβο εκατοντάδων ένστολων, εκτός από την επιστράτευση επίσης χαφιέδων με πολιτικά, επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βαρβαρότητα στους διαδηλωτές, όταν έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας εκφράζανε τα φιλειρηνικά και πατριωτικά τους αισθήματα και την αντίθεσή τους στη δήθεν πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωνε η διοίκηση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, δυστυχώς σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ξυλοκοπήσουν τον βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα. Εντονη η διαμαρτυρία από το ΚΚΕ κεντρικά και από την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7


Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κλιμακώνονται διαρκώς οι συγκρούσεις

Διαστάσεις πολέμου έχουν λάβει, πλέον, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα ΕΕ, ΗΠΑ και ΟΗΕ αντιμετωπίζουν την κατάσταση, με τα συνήθη ευχολόγια, περί της ανάγκης «άμεσης κατάπαυσης του πυρός»!


ΣΕΛ.  31
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εφαρμογή της «Μπολόνια»... μέσω Πράγας

Χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στην αντιδραστική «Διακήρυξη της Μπολόνια», ολοκληρώθηκε στην Πράγα η σύνοδος 32 υπουργών Παιδείας ευρωπαϊκών χωρών. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, σχετικά με το νόμο κοροϊδία για τα ΤΕΙ, με νέα φοιτητικά συλλαλητήρια αύριο


ΣΕΛ.  36   -   37

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ