Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 21 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10920

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο η Μέρα Πανελλαδικής Δράσης

Απάντηση στις αποφάσεις που μεθοδεύονται στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μάρτη και στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  22
Συγκέντρωση του ΜΑΣ για τη Λιβύη σήμερα στις 12.00 στην Ομόνοια

Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσουν πίσω οι στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν εκτός συνόρων. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Οι φονιάδες ιμπεριαλιστές σφάζουν το λαό της Λιβύης

*

  • Αμεση αντίδραση του ΚΚΕ με διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικών συγκεντρώσεων, χτες, σε Αθήνα (φωτ.), Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας
  • Εκτακτη σύγκληση της Βουλής για τη Λιβύη και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.
  • Τους μακελάρηδες του λαού της Λιβύης καταδικάζουν ΠΑΜΕ, ΕΕΔΥΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, άλλοι φορείς, καλώντας το λαό σε πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας και αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης.
  • Διαδήλωση στα Χανιά το βράδυ του Σαββάτου διοργάνωσαν οι εκπρόσωποι των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων στη Διεθνή Συνάντηση στην Κρήτη.
  • Ο λαός της Λιβύης είναι ο μόνος αρμόδιος να λύσει ο ίδιος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν έχει ανάγκη από προστάτες δολοφόνους των λαών.

ΣΕΛ.  2  -  3,    6  -  15,    28


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ
Οι λαοί να καθορίζουν τις τύχες τους

Με παγκρήτια πορεία στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας χτες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης 12 αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων από τις χώρες της περιοχής μας. Την ώρα που, το Σάββατο, οι πολεμικές μηχανές των ιμπεριαλιστών χτυπούσαν το λαό της Λιβύης, η Διεθνής Συνάντηση έδινε το στίγμα της αναγκαίας λαϊκής απάντησης. Οργάνωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης στο εθνικό πεδίο, με αδιαπραγμάτευτη την αρχή της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Οι λαοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να καθορίζουν την τύχη τους.


ΣΕΛ.  14  -  15
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αδικος πόλεμος

Ο πόλεμος κατά του λαού της Λιβύης, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των αμάχων και τη δημοκρατία, είναι ένας πόλεμος 100% άδικος, ιμπεριαλιστικός. Οχι γιατί στρέφεται ενάντια στον Καντάφι, που είναι το πρόσχημα για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Ο πόλεμος αντικειμενικά, συνειδητά, στρέφεται κατά του λαού της Λιβύης. Είναι πόλεμος για τα πετρέλαια. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη θα εξαπολύσουν πόλεμο για να ανατρέψουν μια δική τους κυβέρνηση. Ο Καντάφι ήταν με τους ιμπεριαλιστές. Στο όνομα του «σοσιαλισμού», ο Καντάφι τσάκισε τις κομμουνιστικές ιδέες. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Λιβύη δεν μπόρεσε να υπάρξει Κομμουνιστικό Κόμμα. Είμαστε εξίσου αντίθετοι με τον Καντάφι, όπως με τον Σαρκοζί, τον Ομπάμα, τις ελληνικές κυβερνήσεις. Το ΚΚΕ είναι κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Να μην παρασυρθεί ο λαός από τη λογική ότι όποιος είναι ενάντια στον πόλεμο είναι υπέρ του Καντάφι, γιατί τσάκιζε το λαό που ήθελε να τον ανατρέψει και χρειαζόταν επέμβαση για τη σωτηρία του.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ