Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9734

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δυναμική περιφρουρημένη διαδήλωση αύριο Πέμπτη στις 12.00

Με νέα πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, συνεχίζουν τον αγώνα φοιτητές, σπουδαστές κι εκπαιδευτικοί ενάντια στον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο, απαιτώντας την κατάργησή του. Κινητοποιήσεις και εξορμήσεις φοιτητών ξεδιπλώνονται και σήμερα στην Αθήνα και άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ των εργαζομένων τα κυβερνητικά μέτρα

ΠΑΜΕ: Οι ισχυρισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για διαφάνεια και καλή διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων, κρύβουν ότι αυτά αξιοποιούνται σε όφελος της πλουτοκρατίας και του μεγάλου κεφαλαίου

  • Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως δήθεν μέτρα προστασίας των αποθεματικών, αποτελούν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, εφόσον δε θίγουν στο ελάχιστο το καθεστώς που επιτρέπει την καταλήστευσή τους από τις τράπεζες, τις χρηματιστηριακές εταιρείες και την πλουτοκρατία.
  • Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. Η κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα θα συνεχίζονται και θα πληθαίνουν, όσο τα αποθεματικά θα παίζονται στον τζόγο του χρηματιστηρίου, όσο θα λεηλατούνται από τις τράπεζες, όσο θα συνεχίζεται η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επιτρέπει την εισφοροδιαφυγή, τη συνεχιζόμενη διαγραφή των χρεών προς όφελος του κεφαλαίου, την εκμετάλλευση των αποθεματικών κλπ.
  • Να σταματήσει τώρα το τζογάρισμα με οποιονδήποτε τρόπο και η εκμετάλλευση των αποθεματικών από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Να επιστραφούν τα χρήματα που αφαιρέθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο από τα Ταμεία.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΚΕ
ΟΧΙ στη δασοκτόνα πολιτική

Σε πάλη για την ανατροπή της αντιδασικής - αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ με στόχο την εμπορευματοποίηση των δασών, καλεί το λαό το ΚΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Δασοπονίας.


ΣΕΛ.  23


ΠΑΜΕ
Απάντηση στους γαλακτοβιομήχανους

Αύριο, στις 7 το απόγευμα, η συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στο Βοτανικό, για να καταδικαστούν οι μεθοδεύσεις των βιομηχάνων σε βάρος της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου.


ΣΕΛ.  17
ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Στην τελική ευθεία

Μια βδομάδα απομένει μέχρι την απεργία των ταξικών δυνάμεων για τις κλαδικές συμβάσεις την Πέμπτη 29 του μήνα και η μάχη για την επιτυχία της εντείνεται σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ