Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11118

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να καταργηθεί 100% το χαράτσι για όλους

ΣΕΛ.  7
ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Εκβιάζουν το λαό να υποταχτεί στα νέα άγρια μέτρα

ΣΕΛ.  10   -   13

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ για ματαίωση των νέων άγριων αντιλαϊκών μέτρων

Με νέα δύναμη, με σωστό προσανατολισμό σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, στις εργατογειτονιές, το ΠΑΜΕ οργανώνει την κλιμάκωση της πάλης της εργατικής τάξης για την αποτροπή και ματαίωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, παίρνοντας επίσης όλα τα μέτρα για οργάνωση και 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Τα ζητήματα αυτά, η πλούσια αγωνιστική εμπειρία από τη μεγάλη 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη και τα βασικά μέτωπα πάλης όπου το εργατικό και λαϊκό κίνημα επικεντρώνει τη δράση του, συζητήθηκαν χτες στην πλατιά λαϊκή σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστών και εκπροσώπων Λαϊκών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα. Στη σύσκεψη απηύθυνε χαιρετισμό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των Ινδών εργαζομένων στους αγώνες του ΠΑΜΕ, ο Σίετς Βακατεταλάν, μέλος της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ινδίας.


ΣΕΛ.  3

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ξεχείλισε το ποτάμι της ταξικής αλληλεγγύης

Η σημασία που έχει κάθε αγώνας ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα αποτυπώθηκε στο χειμαρρώδες ποτάμι αλληλεγγύης το περασμένο Σάββατο στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Οι απεργοί ένιωσαν τη χειροπιαστή συμπαράσταση από χιλιάδες κόσμου που βρέθηκε εκεί στηρίζοντας τον αγώνα τους.


ΣΕΛ.  8  -  9

Τέρμα στους εκβιασμούς

Ο Λ. Παπαδήμος, ως πρωθυπουργός της συμμαχικής αντιλαϊκής αστικής κυβέρνησης των μονοπωλίων, που συγκρότησαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., με τον πρόεδρο της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο επανέλαβαν την προσήλωση στην εφαρμογή των αναγκαίων άγριων αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να παραμείνει η αστική τάξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού, υπό την απειλή της χρεοκοπίας του κεφαλαίου όταν ήδη τον χρεοκοπούν. Την ίδια ώρα, στις συναντήσεις της τρόικας με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη, δεσμεύτηκαν στην εφαρμογή των νέων φρικτών μέτρων. Αλλά αυτό δε δεσμεύει σε τίποτα το λαό. Το βάθεμα της κρίσης στην Ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ αποκαλύπτουν πόσο μεγάλα παραμύθια ήταν όσα έλεγαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου περί της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας που θα οδηγήσουν τάχα στην «ευημερία των λαών, στη σύγκλιση και τη σταθερή ανάπτυξη». Για να σωθεί ο λαός από την κόλαση που τον οδηγούν, πρέπει να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματά τους και να απαντήσει: Τέρμα οι θυσίες για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Οχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, είτε με ευρώ είτε με δραχμή. Αποδέσμευση από την ΕΕ και ανάπτυξη για το λαό, όχι για τα μονοπώλια, μονομερής διαγραφή του χρέους με εργατική, λαϊκή εξουσία.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ακόμα 60 δισ. ευρώ στις τράπεζες

ΣΕΛ.  13
Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ
Σήμερα η διαμαρτυρία για την Ασφάλιση

ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ασκηση «χειρισμού κρίσεων»

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Συλλαλητήριο την Τρίτη 29 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  19
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Οργάνωση και δράση

ΣΕΛ.  6
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Μπλόκο στις εντολές διακοπής ρεύματος

ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ
ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία

Σ' αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση έχει χαθεί κάθε μέτρο υποκρισίας και κυνικότητας. Βλέπουμε να επικαλούνται την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία» οι αντιλαϊκές μοναρχίες του Κόλπου, η Τουρκία, που με το στρατό της κατέχει τη μισή Κύπρο, η ΕΕ, όπου σε πολλές χώρες είναι απαγορευμένα τα ΚΚ, οι ΗΠΑ, που κατά καιρούς έχουν «σπείρει» ή στηρίξει χούντες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.


ΣΕΛ.  23
ΣΥΝΤ. ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποιήσεις 24-25 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ