Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11681

Η λεγόμενη κόντρα κυβέρνησης τρόικας στοχεύει σε διευκολύνσεις στήριξης του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  7
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Εμείς λέμε αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και το λαό στην εξουσία

ΣΕΛ.  2  -  3

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων καλούν σε συμμετοχή στην απεργία στις 3 Νοέμβρη.

Την ίδια ημέρα καλούν σωματεία των ΕΒΕ και η ΠΑΣΕΒΕ.

Να γίνουν οι κινητοποιήσεις βήμα για τη γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό διήμερο στα ΤΕΙ Αττικής

Μετά τις πρώτες νίκες που έφεραν οι κινητοποιήσεις στα ΤΕΙ οι σπουδαστές κλιμακώνουν τη δράση τους με: Μαζικοποίηση και δημιουργία νέων Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ, γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους, συγκέντρωση την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στο υπουργείο Παιδείας και συνέντευξη Τύπου την επόμενη μέρα για δημοσιοποίηση των προβλημάτων τους.


ΣΕΛ.  12

Το πρόβλημα...

Είναι καθαρό ότι το προβεβλημένο αυτές τις ημέρες σίριαλ της «κόντρας» της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την τρόικα δεν αφορά καμιά αντιπαράθεση για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και την υπεράσπισή τους. Πρόκειται για αντιπαράθεση που δεν αμφισβητεί σε καμία των περιπτώσεων τη στρατηγική του κεφαλαίου όπως έχει αποτυπωθεί σε κατευθύνσεις της ΕΕ συναποφασισμένες από τα κράτη - μέλη της. Πολύ περισσότερο που διαφωνίες υπάρχουν και στο εσωτερικό της τρόικας και δεν αφορούν κυρίως τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα αλλά γενικότερα τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη. Χρειάζεται άλλη μια φορά να πούμε ότι οι εργαζόμενοι σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις πρέπει να ξεχωρίσουν, από τη μια, τη διαπάλη ανάμεσα σε εκπροσώπους του κεφαλαίου που αφορούν τους δικούς τους οικονομικούς και πολιτικούς ανταγωνισμούς. Από την άλλη, την ενιαία στρατηγική όλων τους απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του αναφέρεται σε «δήθεν διαπραγμάτευση» που δεν αμφισβητεί τον πυρήνα της «μνημονιακής πολιτικής». Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την τοποθέτηση προσπαθεί να συσκοτίσει δύο πλευρές: Πρώτον, ότι διαπραγμάτευση μπορεί να υπάρξει και μάλιστα σκληρή για το πώς θα εξυπηρετηθούν τα διαφορετικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου και του πολιτικού τους προσωπικού. Δεύτερον, ότι η αντιλαϊκή επίθεση δεν περιορίζεται στην πολιτική των μνημονίων, αφορά τη στρατηγική του κεφαλαίου και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων οι στόχοι των οποίων είχαν διακηρυχθεί πολλά χρόνια πριν την κρίση και τα μνημόνια. Στόχοι που δεν πρόκειται να αναιρεθούν με ή χωρίς μνημόνιο όσο η Ελλάδα είναι καπιταλιστική, μέλος της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Αλλωστε, όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις σήμερα λένε «όχι άλλο μνημόνιο». Τώρα, λοιπόν, που θολώνει ακόμα περισσότερο αυτή η «αντιμνημονιακή γραμμή» και η επιχειρηματολογία περί «αναδιαπραγμάτευσης» ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται...



ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
Διευρύνονται οι πρωτοβουλίες

ΣΕΛ.  9
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Ολοκληρωτικά υποταγμένη στο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  16
ΦΑΡΜΑΚΑ
Εκτοξεύεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων

ΣΕΛ.  14
Συντονισμός των μαθητών ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στην Αττική

ΣΕΛ.  12
Ενα παιδί στα αζήτητα, ένα σύστημα στο απυρόβλητο

ΣΕΛ.  15
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Ανοίγει θέμα επιστράτευσης από την κυβέρνηση

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει με αυταρχισμό και καταστολή την πολιτική που υπονομεύει το δικαίωμα των νέων στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση και των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά σκιαγραφούν οι διαρροές κυβερνητικών κύκλων για πολιτική επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ