Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9980

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ συνώνυμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Η απάντηση βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία

  • Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή για το νοσηρό κλίμα των σκανδάλων κινήθηκε στη γραμμή της υποκρισίας και του αποπροσανατολισμού, με στόχο τη συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης στο όνομα της παραπομπής των θεμάτων στη Δικαιοσύνη. Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια αποτελούν απαρίθμηση ευχών και εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού.
  • Ο ΣΕΒ εκφράζει ανησυχίες για το γεγονός ότι η ΝΔ κάτω από την πίεση και του λαϊκού παράγοντα δεν μπορεί να υλοποιήσει μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα που οι επιχειρηματίες θέλουν. Οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ έχουν πάρα πολλά συμφέροντα στην Ελλάδα και επομένως τούς ενδιαφέρει να προχωρήσουν αυτά τα μέτρα.
  • Ο ξένος παράγοντας ενδιαφέρεται για την περιοχή μας. Τα Βαλκάνια, η ευρύτερη Μέση Ανατολή, η Τουρκία, οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου που περνούν, ενισχύουν τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Υπάρχει ανησυχία για το αν υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση ή μια σταθερή εναλλαγή.
  • Απάντηση στη διαφθορά, στην αντιλαϊκή πολιτική και στα διάφορα σενάρια, που προωθεί η πλουτοκρατία, είναι η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ
Διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Μπροστά στα συλλαλητήρια της ερχόμενης Τρίτης και την απεργία του Φλεβάρη, η συμμετοχή των εργαζόμενων στους αγώνες με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, η στήριξη του ΚΚΕ, η αποδυνάμωση του δικομματισμού και γενικότερα των δυνάμεων που στηρίζουν και διαχειρίζονται το σαπισμένο εκμεταλλευτικό σύστημα, θα δυναμώσουν την εργατική τάξη στη μάχη που δίνει όχι μόνο για να αντισταθεί στα νέα μέτρα, αλλά και για να κατακτήσει νέα δικαιώματα. Αυτή η γραμμή πάλης γίνεται ακόμα πιο επιτακτική κάτω από το φως των αποκαλύψεων για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΙΚΑ για το 2008. Η διοίκηση του Ιδρύματος έχει ήδη βάλει στην ημερήσια διάταξη τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση, αξιοποιώντας το Σχέδιο σαν μηχανισμό διαμόρφωσης μεθόδων ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης.


ΣΕΛ.  13   -   15

Αποσιωπούν τους αγώνες

Αμέτρητες σελίδες εφημερίδων και ατελείωτες ώρες τηλεοπτικού χρόνου αναλώνονται αυτές τις μέρες στην παρουσίαση των πιο ανώδυνων για την κυρίαρχη πολιτική πλευρών ενός υπαρκτού σκανδάλου, που αναδίνει την οσμή ενός συστήματος σάπιου μέχρι το μεδούλι. Στη συντριπτική πλειοψηφία των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων, εδώ και ένα μήνα, δεν έχει περισσέψει ο ελάχιστος χώρος και χρόνος για τα περιφερειακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη, για την πάλη των εργαζόμενων που κλιμακώνεται με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Την αποσιώπηση της δραστηριότητας του ΠΑΜΕ και την εξαφάνιση των εργατικών αγώνων από τα ΜΜΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Η σκοπιμότητα είναι εμφανέστατη: η ελεγχόμενη υπερπροβολή της σαπίλας ευνοεί τα σχέδια αναδόμησης του πολιτικού σκηνικού που επιδιώκουν το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Σε αντίθεση με τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που «χαλάνε τη σούπα». Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι έμπιστοί τους έχουν κάνει την επιλογή τους. Να είναι σίγουροι πως και οι εργαζόμενοι, αργά ή γρήγορα, θα εκφράσουν τη δική τους επιλογή, όσο κι αν κάποιοι πασχίζουν για το αντίθετο.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ