Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Γενάρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8180

ΑΓΡΟΤΕΣ
Στην τελική ευθεία για τις 28 του Γενάρη

Εντείνονται οι προετοιμασίες των αγροτών για τις κινητοποιήσεις της επόμενης Δευτέρας, 28 του Γενάρη. Δεκάδες οργανώσεις αγροτών από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Ηπειρο, τα νησιά, έχουν πάρει, ήδη, αποφάσεις για συμμετοχή στα συλλαλητήρια


ΣΕΛ.  23   -   25

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Επιστρατεύουν ΓΝΩΣΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Οι αποφάσεις της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, οι τοποθετήσεις και οι δηλώσεις στελεχών του, όπως και οι τοποθετήσεις και οι κινήσεις της ΝΔ, δείχνουν ότι τα δύο κόμματα θέτουν ως βασικό στόχο για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τη με κάθε μέσο αθώωση των αντιλαϊκών πολιτικών τους. Η ταύτισή τους στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, η προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με ταχείς ρυθμούς παντού και στο χώρο της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δυναμώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Οι εκλεγμένοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε δήμους και νομαρχίες, πολλά χρόνια τώρα, έχουν αποδείξει ότι είναι διαχειριστές και εκφραστές των πιο ακραίων αντιλαϊκών επιλογών. Το ΚΚΕ, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, δεν πρόκειται να συμβάλει στην αθώωση των πολιτικών αυτών, ούτε να αθωώσει τις βαρύτατες ευθύνες που έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εξελίξεις, ο ένας σαν κυβέρνηση και ο άλλος σαν αξιωματική αντιπολίτευση. Τα προπαγανδιστικά κόλπα περί «συνεργασίας», επιδιώκουν την αθώωση αυτών των κομμάτων, στρέφονται ενάντια στην ανάπτυξη των αγώνων του λαού, στοχεύουν στην ακύρωση της ανάδειξης τοπικών αρχών διατεθειμένων να τους αντιπαλέψουν.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 31 ΓΕΝΑΡΗ
Το κάλεσμα στους χώρους δουλιάς

«Φουλάρουν τις μηχανές» οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την καλύτερη προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 31 Γενάρη. Με την προκήρυξη στο χέρι, δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη του βγαίνουν καθημερινά στους χώρους δουλιάς, καλούν σε συσπείρωση και οργάνωση της πάλης. Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 6 μ.μ., και θα διατρανώσει τη θέληση των εργαζομένων, να υπερασπίσουν την Κοινωνική Ασφάλιση, να απαιτήσουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, να σταθούν εμπόδιο στη μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα για τους κερδοσκόπους. Ανάλογες αποφάσεις σ' όλες τις μεγάλες πόλεις


ΣΕΛ.  14   -   15

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), από τις εισφορές - δωρεές των μελών της, για την Οικονομική Εξόρμηση προσφέρει 500.000 δρχ.



ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εκρηκτική κατάσταση

Σε ανακατάληψη της Τουλκαρέμ προχώρησε ο ισραηλινός στρατός, πυροδοτώντας το, ήδη, εκρηκτικό κλίμα. Ο Γιάσερ Αραφάτ μίλησε για «παραβίαση κάθε κόκκινης γραμμής» και προειδοποίησε ότι «ο παλαιστινιακός λαός δεν ξέρει να υποχωρεί», ενώ ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη»


ΣΕΛ.  20   -   21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
«Οχι στον πόλεμο»

Σε ποσοστό 81% οι Ελληνες διαφωνούν με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν, όπως αποδεικνύει έρευνα που διεξήχθη το Δεκέμβρη. Υψηλά είναι τα ποσοστά διαφωνίας και σε 61 ακόμη χώρες του κόσμου που συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία όσων ρωτήθηκαν, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, διαφωνεί με τη συμμετοχή της χώρας τους στον πόλεμο.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ