Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11348

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους της Χίου

ΣΕΛ.  17
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Κυβέρνηση - φαρμακοβιομήχανοι σφίγγουν τη θηλιά στο λαό

ΣΕΛ.  9

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ απάντηση με γενική απεργία

ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρέπει να νιώθει δεσμευμένος από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Εχει χρέος και ευθύνη να πει «όχι» στις νέες αιματηρές θυσίες που του επιβάλλουν κυβέρνηση - ΕΕ, με μαζικό οργανωμένο αγώνα στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες, με πολιτική κατεύθυνση σύγκρουσης με την ΕΕ και τα μονοπώλια

Τα νέα άγρια μέτρα ύψους 11,9 δισ. ευρώ, που θα παρουσιαστούν συγκεκριμενοποιημένα μέχρι τις 13 Σεπτέμβρη και αφού ο υπουργός Οικονομικών ολοκληρώσει τις συζητήσεις με την τρόικα που ξεκινούν στις 9 Σεπτέμβρη, αποφάσισαν να εφαρμόσουν χωρίς «καθυστερήσεις» και «χρονοτριβές», στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτό το στίγμα έδωσε με σαφήνεια χτες στη Βουλή και ο υπουργός Οικονομικών. Χωρίς χρονοτριβή στη δράση, να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, η οργάνωση και η επιτυχία της γενικής απεργίας στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέμβαση ενάντια στη φοροεπιδρομή

Συγκεντρώσεις μπροστά στις Εφορίες, αλλά και σε τράπεζες όπου ο εργαζόμενος λαός καλείται να πληρώσει το φόρο εισοδήματος, πραγματοποίησαν χτες το πρωί το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.


ΣΕΛ.  7

Επικίνδυνη κυβέρνηση

«Το λέμε συνεχώς προς τα έξω, σε κάθε συνομιλητή μας: Κοιτάξτε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ναι, αλλά υπάρχει και η γεωστρατηγική θέση και ο προβληματισμός γύρω από αυτόν τον περίγυρο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η Ελλάδα. Το λέμε συνεχώς, το λέμε τώρα που φλέγεται η Μέση Ανατολή. Πάρτε το παράδειγμα της Συρίας. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι "το ισχυρό προπύργιο" της Ευρώπης στην περιοχή». Και των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ συμπληρώνουμε. Αυτά είπε προχθές ο Α. Σαμαράς δηλώνοντας ετοιμότητα της κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή στα βρώμικα, επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο για τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς τους. Συμμετοχή σε όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (εφοπλιστές, ενεργειακοί όμιλοι). Ηδη η επέμβαση στη Συρία κλιμακώνεται επικίνδυνα. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ από τη μια και Ρωσίας - Κίνας από την άλλη, με επίκεντρο τη Συρία, έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Η Ρωσία έχει στρατιωτική βάση στη Συρία. Ρωσία - Κίνα, συνασπισμένοι στους BRICSA, έχασαν στη Λιβύη αλλά δε φαίνονται διατεθειμένοι να χάσουν στη Μέση Ανατολή. Η CIA με εντολή Ομπάμα δουλεύει ανοιχτά υπέρ των αντικαθεστωτικών, τους οποίους ενισχύουν Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ενώ εμπλέκονται και Ισραήλ - Ιράν. Το Ιράν πήρε πρωτοβουλία για «Διάσκεψη των Αδεσμεύτων» για τη Συρία, όπου εκφράζονται αντιθέσεις, ανάλογα με το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, που στηρίζει κάθε χώρα. Ολα αποκαλύπτουν πως το φιτίλι γενικότερης ανάφλεξης είναι αναμμένο και η ελληνική κυβέρνηση με τη Βάση της Σούδας και όχι μόνο, έτοιμη για συμμετοχή σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που φαίνεται, αν ξεσπάσει, πιο γενικευμένος.



ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
Σε εγκατάλειψη και απαξίωση

ΣΕΛ.  12
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα

ΣΕΛ.  16
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κινητοποίηση για τη στέγαση

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Την Πέμπτη η συνέντευξη Τύπου

Την Πέμπτη, 6 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το πρόγραμμα δράσης και την πρόταση του ΠΑΜΕ, για κήρυξη Γενικής Απεργίας.


ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΔΕ
Περικοπές για βρέφη - νήπια

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Την Τρίτη στο υπ. Υγείας για το φάρμακο

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ