Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11350

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
«Ωρολογιακή βόμβα» για την υγεία του λαού

ΣΕΛ.  6
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό πρωταγωνιστή

ΣΕΛ.  3

Επιβάλλουν δουλειά - «σκλαβιά» 13 ώρες τη μέρα 78 ώρες τη βδομάδα

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι τα άγρια μέτρα σε βάρος τους δε θα έχουν τέλος όσο οι επιχειρήσεις και συνολικά η οικονομία λειτουργεί με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος και όχι τις δικές τους ανάγκες, όσο η χώρα βρίσκεται στην ΕΕ

Ερχονται νέα αντεργατικά μέτρα, για μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν, να απολύουν, να απασχολούν τους εργαζόμενους όπως και όποτε τις βολεύει, που αυξάνουν στο έπακρο την εκμετάλλευση. Οι νέες αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά που θέτουν ξανά οι ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις, κατάργηση του πενθήμερου και του οχτάωρου, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας με δραστική μείωση των μισθών, αποδεικνύουν αυτό που εδώ και καιρό αναδεικνύει το ΚΚΕ. Ο δρόμος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δεν έχει τέλος. Τα πρόσθετα αυτά μέτρα προβλέπονται στις Συνθήκες της ΕΕ και αποτελούν πάγιες αξιώσεις της ελληνικής πλουτοκρατίας. Απαιτείται επειγόντως ταξική πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και αντεπίθεση για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, για ριζική ανατροπή.


ΣΕΛ.  7,   32

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Για τη δραματική κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  23

Καμιά θυσία

Ομολογείται πλέον ανοιχτά από τα αστικά επιτελεία το γεγονός ότι η βαθιά, γενικευμένη στην ΕΕ, οικονομική καπιταλιστική κρίση χτυπά τις ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, Γερμανίας και Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «Οπελ» αποφάσισε πρόσφατα δουλειά 20 μόνο ημερών το μήνα, αλλά και το γεγονός των 7,5 εκατομμυρίων εργαζομένων με μισθό μόλις 400 ευρώ. Την ίδια ώρα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή: «Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσης εξαιρετικής σοβαρότητας, μιας μακράς κρίσης, η οποία διαρκεί ήδη περισσότερα από τέσσερα χρόνια και από την οποία καμία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, ακόμη και τις αναδυόμενες, δεν είναι δυνατό εφεξής να γλιτώσει». Μπορεί ο Ολάντ να μην έφερε το νέο αέρα που προεκλογικά έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως είπε την αλήθεια που εδώ συγκαλύπτουν, για το βάθος και για το μακρόχρονο της καπιταλιστικής κρίσης. Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί νέες θυσίες, ούτε να δώσει βάση στις υποσχέσεις για φιλολαϊκή διαχείριση της κρίσης μέσα στην ΕΕ και χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα.



ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να γίνει ειδική συζήτηση στην Επιτροπή «για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και το Ιράν», κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα στο υπ. Υγείας για τα φάρμακα

ΣΕΛ.  6
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα η κινητοποίηση για τη στέγαση

ΣΕΛ.  20
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχεδιάζει ένταση της καταστολής

ΣΕΛ.  22
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλεί σε γενική απεργία

ΣΕΛ.  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Διά πυρός και σιδήρου» τα άγρια μέτρα

ΣΕΛ.  11  -  13
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  16   -   19
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Οχι κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων

ΣΕΛ.  20
ΚΝΕ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
«Στοπ» στην υποβάθμιση του πάρκου Τρίτση

ΣΕΛ.  16   -   17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ