Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9867

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει

Η αναδρομή στην τελευταία 25ετία, που επιχείρησε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει την αντιασφαλιστική ταύτιση με τη ΝΔ. Αποκαλύπτεται πως ο ένας νομοθετεί και ο άλλος εφαρμόζει ό,τι βρίσκει από τον προηγούμενο, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την αντιλαϊκή επίθεση. Τα αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου και η αντιπαραβολή τους με την πραγματικότητα, που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ», δείχνουν όλη την αλήθεια.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ με ψήφο στο ΚΚΕ
  • Να μη διασκορπιστεί η ψήφος στα μικρότερα κόμματα - αναχώματα της άρχουσας τάξης
  • Να μην υποκύψει ο λαός στο δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία», που προβάλλουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για να έχουμε ισχυρό δικομματισμό
  • Το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας, αλλά δε θα φτιαχτεί σε «κομπρεμί» με τα σημερινά κόμματα
  • Η σίγουρη ψήφος που μπορεί να μεταφραστεί σε πραγματική αντίσταση και αντεπίθεση είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, διότι είναι το κόμμα, που η πολιτική του, το πρόγραμμά του, η δράση και η στάση του δείχνουν ότι έχει την πιο ουσιαστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν αρκεί να είσαι αντίθετος στο πολιτικό πεδίο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν και υπηρετούν. Το ΚΚΕ απέδειξε ότι διαθέτει ενιαία ικανότητα και θέληση, είναι σε θέση να προχωρήσει στην ευρύτερη λαϊκή αγωνιστική συσπείρωση γύρω από στόχους πάλης και αιτήματα, τα οποία μέσα στις σημερινές συνθήκες μπορούν να προσφέρουν μιαν ανακούφιση.
  • Ο λαός, ακόμα κι όταν έχει κάποιες προσωρινές κατακτήσεις, αυτές θα τις χάσει, εάν δεν προσανατολιστεί μέσα από την ίδια του την πείρα και δεν αποφασίσει να επεξεργαστεί την εναλλακτική πρόταση, τον εναλλακτικό δρόμο μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης, τον εναλλακτικό δρόμο κυβερνητικής πολιτικής εξουσίας. Οι αγώνες χρειάζεται να ολοκληρωθούν με την ψήφο των αγωνιστών και όλων των λαϊκών στρωμάτων, στο ΚΚΕ. Δεν μπορεί να αντιπαλεύεις τις κυβερνητικές πολιτικές στους δρόμους κι όταν έρθει η ώρα της κάλπης να ψηφίζεις τους εκπροσώπους τους ή τα ίδια τα κόμματα, τα οποία ευθύνονται για τα βάσανα και τα προβλήματά σου.

ΣΕΛ.  8  -  9

Associated Press

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Ανοίγουν το δρόμο στο μεγάλο κεφάλαιο

Τα σχέδια ανασυγκρότησης που ανακοινώνει η κυβέρνηση για τις πυρόπληκτες περιοχές ανοίγουν το δρόμο στην επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου, αφού έχουν κύρια κατεύθυνση τις επενδύσεις στον πολυτελή τουρισμό. Κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης με στόχο το καπιταλιστικό κέρδος δεν μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των αγροτών και των εργαζομένων, την πλήρη και σταθερή εργασία, τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών και των βασικών τομέων της οικονομίας. Η ανασυγκρότηση της περιφέρειας με κέντρο τις λαϊκές ανάγκες θα απαιτήσει την άμεση κινητοποίηση και τους αγώνες των κατοίκων.


ΣΕΛ.  20  -  21

Προσφορές στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα
  • Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αστικού Τύπου, 1.000 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα.
  • Η Αναστασία Παναγιωτοπούλου προσφέρει, μέσω ΚΝΕ Αθήνας, 1.000 ευρώ στη μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.
  • Φίλοι και σύντροφοι από την Παλαιστίνη προσφέρουν 500 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.


ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ
Αυξομειώσεις σε 168 Τμήματα

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ