Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11613

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα στις 10 π.μ. στο Α' Νεκροταφείο το πολιτικό μνημόσυνο για τον Νίκο Ζαχαριάδη

Θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


ΣΕΛ.  3

Βαθύτερη ανάμειξη στα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια

ΚΚΕ: Ο λαός μας ας επαγρυπνά. Αποφασιστικά να καταγγείλει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να απαιτήσει το κλείσιμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδα, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

Επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής σηματοδοτεί η σύσφιξη των στρατιωτικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, η οποία, όπως προέκυψε από τη συνάντηση των δυο υπουργών Αμυνας το βράδυ της Τρίτης στην Ουάσιγκτον, θα καταγραφεί συγκεκριμένα σε έναν «οδικό χάρτη» που επεξεργάζονται τα επιτελεία τους. Με δεδομένες τις εξελίξεις και τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή, γίνεται φανερό ότι η Ελλάδα εμπλέκεται βαθύτερα στα σχέδια ανταγωνιζόμενων στρατιωτικο-πολιτικών συνασπισμών, με στόχο να θωρακίσει και να επεκτείνει τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, σε βάρος του λαού. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας δεν έκρυψε τα λόγια του και αναγνώρισε το στρατηγικό ρόλο που έχει η Ελλάδα στην εμπέδωση των βρώμικων σχεδίων της αμερικανοΝΑΤΟικής συμμαχίας στην περιοχή.


ΣΕΛ.  3

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ
Κανένας μόνος του απέναντι σε τράπεζες και κράτος

Η ενεργοποίηση του μέτρου των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες σε συνδυασμό με τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για τις εμφανιζόμενες ληξιπρόθεσμες «οφειλές» των λαϊκών νοικοκυριών στην Εφορία, επιβεβαιώνουν την ανάγκη ετοιμότητας και παρέμβασης του λαϊκού κινήματος.


ΣΕΛ.  6

ΚΚΕ
Κοινό μέτωπο για καμία απόλυση - διαθεσιμότητα

Η κατάθεση της λίστας με τις χιλιάδες «διαθεσιμότητες» των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια ακόμα μαύρη σελίδα της συγκυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους, που θα έχει ως συνέχεια να φτάσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο τις 15.000 μέχρι το 2014. Τα περί «εξυγίανσης του κρατικού μηχανισμού» και «εξασφάλισης της κρατικής χρηματοδότησης» αποτελούν πρόσχημα και δικαιολογία. Ολα τα μέτρα που παίρνονται αφορούν στη στρατηγική της κυβέρνησης και της ΕΕ για εξασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, με στρατιές ανέργων, εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σε μόνιμη ανασφάλεια. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να χάσουν άλλο χρόνο, να γυρίσουν την πλάτη στους συνεχείς εκβιασμούς της κυβέρνησης για «μέτρα ή χρεοκοπία», αλλά και στις αυταπάτες που καλλιεργούν τα άλλα κόμματα της ΕΕ ότι μπορούν να συνυπάρξουν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα εντός των τειχών του συστήματος, της ΕΕ και των μονοπωλίων. Ο μόνος δρόμος βρίσκεται στο κοινό μέτωπο και τον αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, για καμία απόλυση - διαθεσιμότητα, απόκρουση των μέτρων, ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.



ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
Κυβερνητικός εμπαιγμός

ΣΕΛ.  16
ΚΚΕ
Να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων

ΣΕΛ.  9
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η στάση εργασίας

ΣΕΛ.  10
ΒΟΥΛΗ
Τροπολογία διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

ΣΕΛ.  16
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Αύριο στις 9 π.μ. η συγκέντρωση στον ΟΑΕΕ

ΣΕΛ.  6
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα

ΣΕΛ.  9
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Το «σύστημα» του ΟΑΕΔ δεν αναγνωρίζει τους ανέργους

ΣΕΛ.  24
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Σε απόγνωση χιλιάδες λαϊκές οικογένειες

ΣΕΛ.  13
ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ
Προετοιμασία για νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης

ΚΚΕ: Οταν το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση μιλούν για πρόοδο, εννοούν ότι προχωρά το τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και ό,τι άλλο χρειάζεται το κεφάλαιο, προκειμένου να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει η κερδοφορία του. Οταν μιλούν για καθυστερήσεις και ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, ο λαός πρέπει να περιμένει νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, στην Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Παιδεία. Καμία αναμονή!


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ