Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10437

ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μέτρα που αναδίνουν βαρβαρότητα...

Νέο «αίμα» στο βωμό της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου ζητά ο ΟΟΣΑ, στην εξαμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία που δημοσιοποίησε χτες στο Παρίσι. Εισηγούνται σαρωτικούς νέους φόρους και μέτρα «σοκ» για Ασφαλιστικό, Υγεία, Παιδεία.


ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΈΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ
Εμπαιγμός για τους μικρομεσαίους

«Οι λεγόμενες "νέες εθνικές επιλογές για την Γεωργία" περιέχουν μέτρα που ωφελούν τους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες, ενώ έχουν ως βασικό στόχο την προετοιμασία του εδάφους για την περίοδο 2013-2020, οπότε και θα καταργηθούν ουσιαστικά οι αγροτικές επιδοτήσεις.


ΣΕΛ.  10

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ δημόσια υγεία και επιστημονική ενημέρωση

ΚΚΕ: Το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να επιτρέψει η «νέα γρίπη» να γίνει αφορμή για την παραπέρα επέλαση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία

Οι εργαζόμενοι έχουν σημαντική εμπειρία σχετικά με την πολιτική της «προνοητικότητας» των κυβερνήσεων, τόσο της ΝΔ, όσο και προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ, στον τομέα της Υγείας. «Προνόησαν» έτσι, ώστε να είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι δημόσιες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τώρα, με αφορμή την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης», η κυβέρνηση υλοποιεί τα προαποφασισμένα, και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, σχέδια για εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους ιδιώτες, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων για την Υγεία στην Τοπική Διοίκηση και στις ΜΚΟ. Οποιοδήποτε σχέδιο και εξειδικευμένα μέτρα, που χρειάζονται να ληφθούν για την αντιμετώπιση κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία, να στηρίζονται στη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου, καθολικού, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας για όλο το λαό. Να παρέχονται συστηματικά δωρεάν υπηρεσίες Προληπτικής Ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και όχι μόνο κάποιοι εμβολιασμοί σε καταστάσεις ανάγκης. Αυτά αποτελούν προϋπόθεση για την ουσιαστική διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό

Στο πόδι από τα ξημερώματα μέχρι το βράδυ χτες οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, «οργώνοντας» το λιμάνι για να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό και τους ναυτεργάτες ότι για το ΚΚΕ οι διακοπές, η ξεκούραση, το ταξίδι με ασφαλή, σύγχρονα πλοία, με φτηνά εισιτήρια, είναι δικαίωμα.


ΣΕΛ.  3

Το δίκιο του εργάτη

Τα πογκρόμ της Αστυνομίας σε βάρος οικονομικών μεταναστών έχουν διπλό στόχο: Από τη μια, να επιβάλουν στις λαϊκές συνειδήσεις την άποψη ότι για τα δεινά τους από την πολιτική των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας και την κοινοβουλευτική δικτατορία του κεφαλαίου, τη μοναδική και απόλυτη ευθύνη έχουν οι ξένοι εργάτες και όχι τα αφεντικά. Για να στρέψουν τη δυσαρέσκεια των εργατών από την αντιδραστική πολιτική ενάντια σε εργάτες. Και, από την άλλη, να καθαρίσουν περιοχές - φιλέτα για κερδοφόρες επενδύσεις του κεφαλαίου, όπως, π.χ., το κέντρο της Αθήνας. Ετσι κι αλλιώς, η καλλιέργεια ρατσιστικής - εθνικιστικής έχθρας μεταξύ εργατών είναι επικίνδυνο εργαλείο υπονόμευσης του ταξικού αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια. Η πιο βάρβαρη εκδοχή τού «διαίρει και βασίλευε» για την ενίσχυση της εξουσίας που αλυσοδένει το λαό. Για την εργατική τάξη, το λαό της Ελλάδας, το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες και πρόσφυγες» αποτελεί όπλο στην πάλη για το δίκιο τους. Οπως και το σύνθημα «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», αφού «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».



ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Αγώνας να μην καταργηθούν δώρα γιορτών και επιδόματα

Σε χτεσινή συνέντευξη, οι συνταξιούχοι διεμήνυσαν πως θα αγωνιστούν, ώστε να μην περάσουν οι ... υποδείξεις του ΔΝΤ για κατάργηση των επιδομάτων των συνταξιούχων και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.


ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ «ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ»
Οργιο ανασφάλιστης εργασίας

ΣΕΛ.  16
ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ «WIND»
Παράσταση διαμαρτυρίας για επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση συμβασιούχων

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ