Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Ιούνη 2002 - αριθ. φύλλου: 8283

ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Σανίδα σωτηρίας αναζητά η κυβέρνηση

Μετά τις εθνικοπατριωτικές κορόνες, η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιεί σιγά - σιγά την αναμενόμενη στροφή και ετοιμάζεται να αποδεχτεί την εξαίρεση ελληνικών περιοχών από τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του λεγόμενου ευρωστρατού και, ταυτόχρονα, προετοιμάζει το έδαφος για να προβάλλει τον συμβιβασμό σαν μια ακόμη επιτυχία στην εξωτερική της πολιτική.


ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Απόφαση η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ για κλιμάκωση του αγώνα

Απορρίφθηκε η συμφωνία Πολυζωγόπουλου - Ρέππα. Ομόφωνα η ΑΔΕΔΥ και κατά πλειοψηφία η ΓΣΕΕ αποφάσισαν για νέα απεργία

Οι εργαζόμενοι της χώρας επέβαλαν χτες τη θέλησή τους για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα εναντίον των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης. Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, προβλέποντας και το μεταξύ τους συντονισμό, για να μην κατατεθεί καν το διαβόητο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής- πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, της οποίας η ακριβής μέρα διεξαγωγής θα οριστεί στη συνέχεια, είναι πλέον ο άμεσος στόχος της εργατικής τάξης της χώρας. Οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στην κινητοποίηση, να αγωνιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή για την προετοιμασία της. Να την περιφρουρήσουν από κάθε υπονομευτική, απεργοσπαστική προσπάθεια. «Η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη», δηλώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Χτες, μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι τώρα είναι ακόμα πιο δυνατόν να αναδειχτούν οι αγώνες των εργαζομένων. Οι αγώνες πρέπει να αναπτυχθούν μέχρι την τελευταία στιγμή».


ΣΕΛ.  4   -   5

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Οπλα μας το δίκιο και η ταξική αλληλεγγύη

Τα όπλα μας είναι η πίστη μας στο δίκιο του αγώνα μας και η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων και της νεολαίας, υπογραμμίζουν οι ναυτεργάτες, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στις προκλητικές και προβοκατόρικες δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και δηλώνοντας την απόφασή τους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους


ΣΕΛ.  3

ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αμείωτη η ένταση

Ενώ, συνεχίζονται οι σποραδικές εχθροπραξίες στο Κασμίρ και ο κατάλογος των θυμάτων μεγαλώνει, το Πακιστάν μεταφέρει κι άλλες δυνάμεις στα σύνορα με την Ινδία και η ηγεσία της δεύτερης μιλά για «ακήρυχτο πόλεμο»



Σήμερα η 3η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνάντηση

Με οικοδεσπότη το ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή περισσοτέρων από 250 συνδικαλιστών. από 16 χώρες της Ευρώπης, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο η 3η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνάντηση στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  7
ΣΕΛ.  19


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ