Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Μάη 2019 - αριθ. φύλλου: 13240

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στα λαϊκά νοικοκυριά που έπληξαν οι πλημμύρες στην Κρήτη!

Αποκαλυπτική απάντηση της Κομισιόν σε Ερωτήσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  4

Η ΕΕ αλλάζει μόνο προς το χειρότερο για τους λαούς!

  • Νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, «αριστεροί», «ευρωσκεπτικιστές» και ακροδεξιοί ψήφισαν μαζί το 90% των αποφάσεων της ΕΕ την περασμένη πενταετία! Αυτό είναι το «προοδευτικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ σε Ελλάδα και Ευρώπη!
  • Περισσότερη στρατιωτικοποίηση και ένταση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων είναι οι προτεραιότητες της Κομισιόν για τη νέα θητεία, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος
  • Από τις 500 και πλέον νομοθετικές προτάσεις που προώθησε η Κομισιόν στην περασμένη θητεία της, το 90% «εγκρίθηκε με συναίνεση στο Συμβούλιο των υπουργών και, ως εκ τούτου, υποστηρίχθηκε και από τα 28 κράτη - μέλη»! Συμφώνησαν, δηλαδή, όλες οι κυβερνήσεις, μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το πραγματικό δίλημμα για το λαό μπροστά στην κάλπη είναι ένα: Θα στηρίξει την ίδια αντιλαϊκή πορεία που μας έφερε έως εδώ και προμηνύει τα χειρότερα, ή θα βάλει πλάτη για να οργανωθεί η αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ;

ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Νέες παραστάσεις

Τα... σκηνικά για τις επόμενες παραστάσεις, που ετοιμάζονται να στήσουν την ερχόμενη βδομάδα και σε όλη την περίοδο έως τις εκλογές, μεταφέρουν τις μέρες αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με τα «προσεχώς» να προϊδεάζουν για το άθλιο, χιλιοπαιγμένο έργο που θα ανέβει ξανά, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση του λαού.

Από τη μεριά της κυβέρνησης, με τις γνωστές «διαρροές» και την προαναγγελία ξανά και ξανά των ίδιων νομοσχεδίων, όπως και με την ατελείωτη σεναριολογία, επιχειρείται να καλλιεργηθούν κάλπικες προσδοκίες για την «καταιγίδα» των «θετικών μέτρων», που τάχα περιμένουν από Δευτέρα τον λαό.

Η «εικονική πραγματικότητα» της κυβέρνησης στήνεται με τη «φιλική συμμετοχή» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που παρουσιάζουν τα μέτρα αυτά ως «παροχολογία».

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι, όσα από τα μέτρα αυτά τελικά νομοθετηθούν, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξουν την αντιλαϊκή πραγματικότητα που ζει ο λαός και για την οποία οι ίδιοι δεσμεύονται.

Ενώ σε πολλά σημεία, όπως π.χ. στο ζήτημα των περισσότερων δόσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου τα λαϊκά στρώματα να «προσέλθουν στο ταμείο», μιλάμε για μέτρα συμπληρωματικά της φοροληστείας και του σφαγιασμού του λαϊκού εισοδήματος.

Το «σενάριό» τους, εξάλλου, λέει στον λαό ότι θα πρέπει να υπομείνει θυσίες χωρίς τέλος, να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι, να θεωρήσει περασμένα - ξεχασμένα όλα όσα έχασε, μήπως κάπου - κάποτε, όταν τα «δημοσιονομικά μεγέθη» το επιτρέψουν, «ελεήσουν» οι αστικές κυβερνήσεις να του πετάξουν κανένα ψίχουλο από το φαγοπότι της καπιταλιστικής κερδοφορίας που στήνεται με τα απανωτά νομοσχέδια, όπου περιέχονται φοροαπαλλαγές, προνόμια, ιδιωτικοποιήσεις και ενίσχυση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ, ο «πρώτος διδάξας» στο γδάρσιμο και τη φορολεηλασία του λαού, την οποία διαδέχτηκε «επάξια» και ξεπέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού και τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις έως το 2060, προαναγγέλλει την κατάθεση τροπολογίας για τη μη περικοπή του αφορολόγητου!

Οι «δυο γάιδαροι», δηλαδή, ετοιμάζονται να μαλώσουν στον «αχυρώνα» της φορολεηλασίας και των περικοπών, «διασταυρώνοντας» τάχα τα ξίφη τους για το από ποια τσέπη θα κλέψουν τον λαό για να βρεθούν τα «υπερπλεονάσματα» για τη στήριξη του κεφαλαίου.

Και, βέβαια, από την άθλια παράσταση δεν θα λείψουν τα αποπροσανατολιστικά εφέ, τα αντιλαϊκά «ταχυδακτυλουργικά», προκειμένου να κρυφτεί η σύμπλευση στις βασικές στρατηγικές επιλογές, τα περί «ήθους» και «ύφους» της δεδομένης και για τους δύο αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτό δείχνουν οι προαναγγελίες περί «προτάσεων μομφής» με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις Πολάκη, η σκανδαλολογία που ετοιμάζεται να γνωρίσει νέες «δόξες» με τις εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis», οι λασπομαχίες για το ποιος είναι ο λιγότερο βρώμικος και ποιος έχει περισσότερους υποψήφιους των «ελίτ» και των επιχειρηματικών ομίλων στα ψηφοδέλτιά του.

Ο λαός έχει δει πολλές φορές αυτήν την άθλια παράσταση να παίζεται μπροστά στα μάτια του. Εχει δει όμως και το γνωστό, αντιλαϊκό της φινάλε και επομένως είναι σε θέση σήμερα να βγάλει συμπεράσματα και να κάψει όλα τα αντιλαϊκά σενάρια.

Αντί για τον ρόλο του θεατή των αντιλαϊκών μέτρων χωρίς τέλος, ρόλο που του επιφυλάσσουν όλα μαζί τα αστικά κόμματα, μπορεί να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, πρωταγωνιστής του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού και στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.


INTIME NEWS - .

INTIME NEWS

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Η ιστορία όσων «Επεσαν για τη Ζωή» παραμένει ζωντανή γιατί το ΚΚΕ προχωρά κόντρα στο ρεύμα
  • Στην εκδήλωση μίλησε ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη η έκδοση της ΚΕ «Επεσαν για τη Ζωή»
  • Δ. Κουτσούμπας: Η θυσία χιλιάδων κομμουνιστών, αγωνιστών δίνει το πραγματικό περιεχόμενο της προόδου και σήμερα

ΣΕΛ.  11   -   13

Ούτε τα προσχήματα...

Τον απαράδεκτο «χαβά» τους συνεχίζουν στην ΕΡΤ, όπου για μια ακόμα φορά έκοψαν χτες το βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, αυτή τη φορά από την εκδήλωση της ΚΕ στην Καισαριανή. Μάλιστα, στις διαμαρτυρίες του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ επικαλέστηκαν προκλητικά και κυνικά ότι το δελτίο «βγήκε εκτός χρόνου», αφού πρώτα βέβαια είχαν διακόψει για ένα μισάωρο περίπου για να μεταδώσουν ζωντανά την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη! Το ούτως ή άλλως απαράδεκτο «χούι» με τις διακρίσεις σε βάρος του ΚΚΕ από την κρατική τηλεόραση γίνεται διπλά προκλητικό εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όπου υποτίθεται ότι πρέπει να τηρούνται και κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες. Φαίνεται όμως ότι στην κυβερνητική τηλεόραση έχουν αποφασίσει να μην κρατήσουν ούτε τα προσχήματα...

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org