Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10017

Ας το πάρουν απόφαση μια και καλή

Οταν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πλουτοκρατίας μιλούν για «αποσύνθεση δικομματισμού», αποκαλύπτουν πως ανησυχούν για το πολιτικό τους σύστημα. Δεν μπορεί να εγκλωβίζει όπως πριν λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική. Πιο πολύ ανησυχούν για τη σοσιαλδημοκρατία, γιατί αυτή ενσωμάτωνε λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική της πλουτοκρατίας παραπλανώντας πότε με «δίκαιες κατανομές βαρών», πότε με το «κοινωνικό κράτος», μα έχει αποκαλυφθεί προ πολλού ο αντιδραστικός της ρόλος. Θέλουν να την αναστηλώσουν. Ο ΣΥΝ είναι πρόθυμος σ' αυτό το ρόλο και ψάχνει για αριστερό άλλοθι, για να ανταποκριθεί και να παίξει στα σενάρια μασκαρέματος του πολιτικού σκηνικού που ετοιμάζουν.

Μα δεν τους φτάνουν αυτά. Υπάρχει και το ΚΚΕ που τους χαλάει τα σχέδια. Γι' αυτό και ασχολούνται με το Κόμμα. Το ενδιαφέρον της άρχουσας τάξης και του ξένου παράγοντα για το ΚΚΕ είναι γνωστό. Τους πονάει το γεγονός ότι επιμένουμε αποφασιστικά στη δράση μέσα στο λαό με τη στρατηγική μας και δεν αλλάζουμε. Οτι αποκαλύπτουμε πως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται στρατηγικά. Οτι αποκαλύπτουμε τα σενάρια αναπαλαίωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και τους βάζουμε εμπόδια. Η αστική τάξη ξέρει καλά πως η στρατηγική του ΚΚΕ έχει τη δυναμική ρήξης και ανατροπής. Ριζοσπαστικοποιεί τις λαϊκές συνειδήσεις. Πρέπει πάση θυσία να την ανακόψουν. Τη φοβούνται γιατί μόνο αυτή τους κάνει ζημιά.

Η επίθεσή τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση την αντεπίθεση. Σε όλα τα πεδία του πολιτικού αγώνα. Τους το 'χουμε ξαναπεί. 90 χρόνια πασχίζουν «να μας βάλουν στο χέρι» και δεν τα κατάφεραν. Δύναμή μας η δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού. Σ' αυτούς και μόνο δίνουμε λογαριασμό. Και θα μας βρίσκουν μπροστά τους μαζί με το λαό. Ας το πάρουν απόφαση μια και καλή.


ΣΦΑΖΟΥΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ Αλληλεγγύη στον αγώνα τους

Στη συγκέντρωση καταδίκης της ισραηλινής βαρβαρότητας καλούν η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΠΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ και η ΟΓΕ

  • Καταδικάζουμε τις δολοφονικές επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα. Στόχος των ΗΠΑ, της ΕΕ και των λεγόμενων ειρηνευτικών συμφωνιών της Ανάπολης είναι η κάμψη της αντίστασης, η υποταγή του παλαιστινιακού λαού. Είναι απαράδεκτη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που στην ουσία πάλι νομιμοποιούν και ενθαρρύνουν το Ισραήλ στην κλιμάκωση της βίας.
  • Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ καλεί εργαζόμενους και νεολαία να απαιτήσουν να σταματήσουν άμεσα οι επιδρομές του Ισραήλ, να αποσταλεί επείγουσα βοήθεια και να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας. Να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση της μονάδας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στη θάλασσα του Λιβάνου και το κλείσιμο της αμερικανικής βάσης της Σούδας.

ΣΕΛ.  6   -   7

Motion Team

ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Μέτωπο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Ενώ οι ιμπεριαλιστές προωθούν τα σχέδιά τους στα Βαλκάνια, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι πίσω από τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της FYROM διαπραγματεύεται την ενεργητικότερη στρατιωτική συμμετοχή στους στρατούς κατοχής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η επέκταση της ΕΕ είναι επικίνδυνη για τους λαούς. Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η διήμερη Συνάντηση των Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης, που έγινε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και τη στήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, όπου επιβεβαιώθηκε πως ο αγώνας των λαών θα κάνει πράξη το σύνθημα: «Βαλκάνια χωρίς ΝΑΤΟ, ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατεύματα».


ΣΕΛ.  8  -  10


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενιαίοι κρατικοί φορείς στην υπηρεσία του λαού

Οι ΔΕΚΟ και άλλες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που είναι στα χέρια ιδιωτών πρέπει να ανήκουν στο κράτος για να υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού.


ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Με πικετοφορίες και κινητοποιήσεις η προετοιμασία της απεργίας

Μεθαύριο Πέμπτη και στις 13 του Μάρτη, οι ταξικές δυνάμεις βγαίνουν μαζικά στις συνοικίες και στους δρόμους όλης της χώρας.


ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με... το μαστίγιο προς τα ΑΕΙ

Με εκβιασμούς και πιέσεις προς τα ΑΕΙ προσπαθεί η κυβέρνηση να σπρώξει την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου και συνολικά των αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση.


ΣΕΛ.  23
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Παμπειραϊκή απεργία αύριο Τετάρτη

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα να μαζικοποιήσουν οι εργαζόμενοι τη συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ