Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11423

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ερευνα αποκλειστικά δημόσια, δεμένη με τις λαϊκές ανάγκες

ΣΕΛ.  3
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ
Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος μέσα στη δράση

ΣΕΛ.  16  -  17

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ και όχι μισθούς και συντάξεις

Αλέκα Παπαρήγα: Το 45% πρέπει να είναι η φορολογία των κερδών, τα φυσικά πρόσωπα δεν μπορεί να φορολογούνται με ένα τέτοιο ποσό, που σημαίνει πως τα ψίχουλα που έχουν μείνει από το μισθό, θα τα πηγαίνουμε στην Εφορία. Μιλάμε για μαζική πείνα και εξαθλίωση του λαού. Ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους και να προλάβει αυτό το νομοσχέδιο.

Νέους ασήκωτους φόρους και χαράτσια στα προσωπικά εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών βάζουν πλουτοκρατία, συγκυβέρνηση, ΕΕ. Προκειμένου να μην καταργήσουν και το αφορολόγητο για τα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών, βρίσκουν «ισοδύναμα» στην επιβολή φορολογικού συντελεστή σε μισθωτούς και συνταξιούχους μέχρι και 45%, για εισοδήματα από 26.000 ευρώ και πάνω το χρόνο ή 1.857 ευρώ μεικτά το μήνα. Αν και χθες κύκλοι του υπουργείου προσπάθησαν να το διαψεύσουν λέγοντας ότι επαναφέρουν την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, ό,τι και αν ισχύσει, είναι μία ακόμη καρμανιόλα στα λαϊκά εισοδήματα.


ΣΕΛ.  7

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Εκδήλωση για την 70ή επέτειο στο Γοργοπόταμο

Χιλιάδες αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, φίλοι και απόγονοι, απ' όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, με μαζική συμμετοχή της νεολαίας της ΚΝΕ, τίμησαν την Κυριακή την 70ή Επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας, στο Γοργοπόταμο.


ΣΕΛ.  9

Η διέξοδος

Η συνεχόμενη προπαγάνδα περί σωτηρίας της χώρας από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που είδε το φως της δημοσιότητας στον αστικό Τύπο, είναι άκρως παραπλανητική και επικίνδυνη για το λαό, αφού πασχίζει να τον πείσει να αποδεχτεί τη νέα σφαγή του. «Τώρα πια μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα με την τελευταία απόφαση του Γιούρογκρουπ», είπε ο Αντ. Σαμαράς, ενώ ο Ε. Βενιζέλος μίλησε για «νέα αφετηρία για τη χώρα μας», πιέζοντας για ταχύτερη εφαρμογή των «διαρθρωτικών αλλαγών» και «εκτέλεση του προϋπολογισμού» που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, ο δε Φ. Κουβέλης είπε ότι οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ «αποτελούν αποφασιστικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση, δημιουργούν προϋποθέσεις σταθεροποίησης και ανάκαμψης». Ανάκαμψη, όμως, για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Από την άλλη, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «ημίμετρα για το χρέος», ασκώντας κριτική επίσης από τη σκοπιά διαχείρισης της κρίσης για έξοδο σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν από το λαό ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων φέρνουν μνημόνια διαρκείας. Διέξοδος για το λαό η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και να πάρει ο λαός την οικονομία στα χέρια του, καταργώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία, κοινωνικοποιώντας τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με εργατική, λαϊκή εξουσία.



ΑΠΘ
Καταδίκες εργαζομένων

ΣΕΛ.  24
ΠΑΣΕΒΕ
Αύριο οι συγκεντρώσεις για την ασφάλιση

ΣΕΛ.  23
ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Εμετικό φυλλάδιο εναντίον παιδιών μεταναστών

ΣΕΛ.  21
Νέα ελληνο-ισραηλινή πολεμική συνεκπαίδευση

ΣΕΛ.  13
28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΝΟ
Nοθεία και υποταγή

ΣΕΛ.  19
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944
Από τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης

ΣΕΛ.  8
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑμεΑ
Δυναμικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ, πραγματοποίησαν χτες άτομα με αναπηρίες, χρονίως πάσχοντες και οι γονείς τους στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.


ΣΕΛ.  32
ΚΚΕ
Ξεκινά αύριο το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Μπρεχτ

ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ