Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9944

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Το δίκιο των λαών θα νικήσει
  • Χαιρετίζουμε τις πατριωτικές, αντιιμπεριαλιστικές, απελευθερωτικές δυνάμεις του παλαιστινιακού κινήματος, που δίνουν εδώ και χρόνια έναν μεγάλο αγώνα για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από την κατοχή των ισραηλινών δυνάμεων και την ίδρυση του δικού τους, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, όπως έχουν κάθε δικαίωμα.
  • Η νίκη τους αυτή θα είναι μια νίκη κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, μια μεγάλη νίκη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης όλων των λαών.

ΣΕΛ.  3

Στόχος της αντιασφαλιστικής επίθεσης και η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ προς όφελος των επιχειρηματιών

Επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη παλλαϊκών αγώνων, για σύστημα Υγείας - Πρόνοιας αποκλειστικά δημόσιο με φιλολαϊκό σχεδιασμό για παροχή δωρεάν αναβαθμισμένων υπηρεσιών

Μια ακόμα πλευρά της διαχρονικής αντιασφαλιστικής επίθεσης, αυτή της ραγδαίας εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας, ανέδειξαν οι χτεσινές περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ σε μονάδες Υγείας της Αθήνας, της Εύβοιας, της Σαλαμίνας και η συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αναδείχτηκε ότι μπροστά στις ελλείψεις που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αλλά και γενικότερα στον τομέα τηςΥγείας, η κατάσταση είναι σίγουρο πως θα συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Τεράστιες γι' αυτό είναι οι ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που, μέσω και της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, στόχο έχουν τα νοσοκομεία και - στην πορεία - οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, με ιδιωτικά, οικονομικά κριτήρια. Την κατάσταση θα επιδεινώσει η εφαρμογή του «Καποδίστρια 2» και το πέρασμα του τομέα Υγείας - Πρόνοιας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάτι που αποδεικνύεται και από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι εργαζόμενοι στο οποίο πραγματοποίησαν χτες πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΔΕΗ ΑΕ
Ηλεκτροπληξία με ανατιμήσεις πάνω από 20%!

Ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι οποίες μαζί με τις αυξήσεις του περασμένου Αυγούστου μέσα σε ένα χρόνο θα ξεπεράσουν το 20%, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, κλιμακώνοντας την προκλητική επίθεση σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και συνεχίζοντας την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεσηκωθούν συνολικά κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που στραγγαλίζει διαρκώς το λαϊκό εισόδημα για να στηρίξει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Με ενιαίο μέτωπο πάλης, αποφασιστικά να διεκδικήσουν μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και κατάργηση του ΦΠΑ, των δημοτικών τελών, του φόρου για την ΕΡΤ».


ΣΕΛ.  19

Συνένοχοι λοιπόν...

Μη τυχόν και αρχίσουν οι τηλεθεατές να σκέφτονται... Κάπως έτσι λειτούργησαν οι καναλάρχες και στην περίπτωση του σχολείου στο Παγκράτι. Μη τυχόν και προλάβει να περάσει από το μυαλό ότι σε κατάληψη βρέθηκαν περίπου τετρακόσια σχολεία, αλλά καταστροφές παρουσιάστηκαν σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Ξεχείλιζαν καθημερινά οι εικόνες της καταστροφής, έτσι που να μη μένει χώρος για διαφορετική σκέψη. Οταν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργάνωσαν συνέντευξη Τύπου που κατήγγειλε το κυβερνητικό σχέδιο προβοκάτσιας, ούτε μπήκαν στον κόπο να στείλουν κάμερες. Την άλλη μέρα της συνέντευξης δεν ειπώθηκε ούτε λέξη για την καταγγελία παρά το ότι πήραν δελτίο Τύπου. Ούτε λέξη!!! Μη τυχόν και ακουστεί η φωνή του ΚΚΕ και τους χαλάσει τη δουλιά που έστησαν.Συνένοχοι λοιπόν...




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ