Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9946

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να γίνει όλη η Ελλάδα εργαστήριο αγώνα για κατακτήσεις και για ανατροπή

Η απεργία στις 12 Δεκέμβρη να πάρει χαρακτηριστικά μιας γενικευμένης απεργίας. Πρέπει οι εργαζόμενοι να βάλουν και στόχο την ανατροπή των αντεργατικών νόμων. Ολη η Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο εργαστήριο αγώνα, για περιορισμό των απωλειών, για κατακτήσεις και για ανατροπή. Το πνεύμα της ρήξης και της ανατροπής πρέπει να κερδίσει έδαφος στον αγώνα.


ΣΕΛ.  6  -  7

Διέξοδος για την «Ολυμπιακή Αεροπορία» ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ μεταφορών και συγκοινωνιών

Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», απειθαρχία στις αντιλαϊκές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατάργηση των ιδιωτικών εταιρειών αερομεταφορών

  • Το δικαίωμα του ελληνικού λαού να διεκδικήσει ενιαίο, δημόσιο, λαϊκού χαρακτήρα φορέα μεταφορών, συγκοινωνιών, όπου εκεί θα εντάσσεται και η «Ολυμπιακή Αεροπορία», και το δικαίωμα να απειθαρχούμε στις επιλογές της ΕΕ, σημείωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για κλείσιμο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας».
  • Ακολουθώντας τη γραμμή συμπόρευσης με τα σχέδια ΕΕ - μονοπωλιακών ομίλων για τη συγκέντρωση των αερομεταφορών σε τρεις - τέσσερις πολυεθνικούς κολοσσούς, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να «κλείσει» την ΟΑ, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το προσχεδιασμένο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών, που δρομολόγησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
  • Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, τονίζει: «Για ασφαλείς και φθηνές αερομεταφορές πρέπει να απορριφθεί συνολικά η στρατηγική του "ευρωμονόδρομου", της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών. Η μόνη λύση είναι η διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου φορέα αερομεταφορών, κατάργηση των ιδιωτικών εταιρειών αερομεταφορών και ένταξη των εργαζομένων σε αυτές στον ενιαίο φορέα».

ΣΕΛ.  14  -  15

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Αγωνιστική κινητοποίηση από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Αγωνιστική σφραγίδα έβαλαν χτες, 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), οι αγωνιστές ανάπηροι, οι γονείς και κηδεμόνες συμμετέχοντας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που σπρώχνει τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους στη φτώχεια και το περιθώριο, διεκδικώντας αιτήματα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες τους.


ΣΕΛ.  16


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
Διαχρονικές ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη συνολική πολιτική προστασίας των δασών ανέδειξαν στη συζήτηση σχετικής Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι βουλευτές του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  21
ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
Καλύτερη τιμή η συμμετοχή στους σύγχρονους αγώνες

Χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της χώρας συναντήθηκαν προχτές στο Γοργοπόταμο για να τιμήσουν τη μεγάλη επέτειο της ανατίναξης της ομώνυμης γέφυρας το Νοέμβρη του 1942.


ΣΕΛ.  22
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επικράτηση του «όχι» με μικρή διαφορά

Με διαφορά 1,41%, επικράτησε τελικά στο δημοψήφισμα της Κυριακής στη Βενεζουέλα, το «Οχι» στις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές.


ΣΕΛ.  24

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ