Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11076

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο η εκδήλωση για τον Ν. Ζαχαριάδη

Αύριο, Κυριακή 2 Οκτώβρη και ώρα 11.30 το πρωί η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει στο Α' Νεκροταφείο Αθήνας εκδήλωση για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011), που αποκατέστησε στο Κόμμα τον Νίκο Ζαχαριάδη, Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ (1931 - 1956). Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακόμη, η εκδήλωση περιλαμβάνει ανάγνωση κειμένων του Νίκου Ζαχαριάδη, απαγγελίες ποιημάτων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορωδία.


ΣΕΛ.  3

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στο δημόσιο τομέα

ΚΚΕ: Η επίθεση στα εργασιακά - μισθολογικά δικαιώματα των μισθωτών και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαία, δεν είναι προσωρινή και μπορεί να την αποκρούσει μόνο ένα πανεργατικό - παλλαϊκό κίνημα

Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση μειώνει παραπέρα τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ήδη τους έχει αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς. Οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος τους στην εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα, κάτω από το όριο της φτώχειας, στην εξαθλίωση και εξαγγέλλει οριζόντια μεσοσταθμική μείωση των μισθών από 20% έως 40%, περικοπή όλων των επιδομάτων, μείωση έως και κατάργηση κάθε μισθολογικής ωρίμανσης, περικοπή άνω των 1.000 ιατρικών εξετάσεων και φαρμάκων. Οι εξοντωτικές αυξήσεις στην έμμεση και την άμεση φορολογία, με τη μείωση του αφορολόγητου και τα χαράτσια, θα χειροτερεύσουν την κατάσταση και για τους δημόσιους υπάλληλους. Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας, σε συνδυασμό με το βαθμολόγιο και την αξιολόγηση, θα αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης και πειθαναγκασμού, ενώ η εφεδρεία, η συρρίκνωση και το κλείσιμο κρίσιμων τομέων φέρνουν απολύσεις. Οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα θα υποστούν νέους μεγάλους ακρωτηριασμούς.


ΣΕΛ.  7

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Δε θα επιτρέψουμε να ποινικοποιηθούν οι αγώνες»

Αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν το δικαίωμα των νέων να αγωνιστούν για τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει, εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.


ΣΕΛ.  16   -   17

Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο...

Η ρήση του Μπρεχτ «αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι» δεν θα μπορούσε παρά να βρει πλέρια αντανάκλαση στις αιτίες και στο περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων. Μιλούν κάποιοι για ανάγκη να υπάρχουν «ανοιχτά σχολεία» τη στιγμή που άφησαν τους μαθητές χωρίς βιβλία, χωρίς εκπαιδευτικούς, φορτωμένες τις οικογένειές τους με τα χαράτσια της φοροληστείας, την ανεργία, τη φτώχεια από τη δραστική μείωση των μισθών, που έκλεισαν 2.000 σχολεία με τις συγχωνεύσεις. Θέλουν να πείσουν ότι οι εισαγγελείς και οι απειλές είναι παιδαγωγικό μέσον. Το σχολείο αποτελεί αντανάκλαση κάθε εποχής. Το φτωχό σχολείο όπου ο εισαγγελέας, ο διευθυντής... σε ρόλο εισαγγελέα, ο εκπαιδευτικός σε ρόλο καταδότη, ο φιμωμένος τρομοκρατημένος μαθητής αντανακλά το μοντέλο που στήνουν οι ίδιοι οι οποίοι χτυπούν αλύπητα το λαό γιατί τον θέλουν υποταγμένο. Και το πασχίζουν από τα σχολειά ακόμη. Δεν έχει γίνει καθεστώς και είναι στο χέρι όλων των ανθρώπων του μόχθου να μη γίνει ποτέ.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης συνδικαλιστή

ΣΕΛ.  15
Εκλεισαν το δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμιά ενημέρωση των επιστημόνων καταργήθηκε προχτές το μεσημέρι το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, που στεγάζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων υγειονομικών μονάδων που προωθεί η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  13
ΑΠΕΡΓΙΕΣ 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
Δράση για την επιτυχία τους

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Οι εργαζόμενες γυναίκες να ξεσηκωθούν

ΣΕΛ.  13
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Μέρα Διεθνούς Δράσης στις 3 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ