Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11078

Αύριο η μεγάλη απεργιακή μάχη σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα:

Στην Αθήνα: Στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.

Στη Θεσσαλονίκη: Στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  3

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ σε Δημόσιο - πρώην ΔΕΚΟ
  • ΚΚΕ: Η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα δε γίνεται για λόγους δικαιοσύνης και το «καλό της κοινωνίας», αλλά για να προστατευθούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων
  • Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ για το δημόσιο τομέα μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Οι 30.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι η αρχή της μεγάλης σφαγής. Ερχονται κι άλλες 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013. Από τις μαζικές απολύσεις, τη δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, θα είναι τραγικές συνολικά για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Η κατάσταση στην Υγεία θα γίνει επικίνδυνη, οι μηχανισμοί πρόληψης - πρόνοιας θα εξαφανιστούν, παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν, σχολεία θα υπολειτουργούν και κρίσιμοι τομείς για την προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος, θα σβήσουν ή θα παραδοθούν σε αετονύχηδες. Tεράστια είναι η ευθύνη της ΝΔ, πρότασή της είναι οι εφεδρείες - απολύσεις.


ΣΕΛ.  6  -  9,    12  -  13

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
Αλύγιστος επαναστάτης, γέννημα - θρέμμα του ΚΚΕ

Με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, η ΚΕ του ΚΚΕ τίμησε την Κυριακή και αποκατέστησε στο Κόμμα τον Νίκο Ζαχαριάδη, ηγέτη και Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, την περίοδο 1931-1956, παρουσιάζοντας τη σχετική απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με θέμα: «Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος, Β' τόμος, περίοδος 1949-1968. Αποκαταστάσεις».


ΣΕΛ.  10   -   11

Προς κατάργηση των Συμβάσεων

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, κατόπιν πρότασης της τρόικας, να προχωρήσει σε κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από συνεννόηση με τους «κοινωνικούς εταίρους». Με πρόσχημα την τρόικα, η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο αποφασίζει και εφαρμόζει ολοένα και πιο άγρια αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να θωρακίζεται το κεφάλαιο, για να βγει όσο γίνεται πιο αλώβητο από την οικονομική κρίση που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις. Αλλά τα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας καταστρέφουν την εργατική δύναμη. Ετσι, στο όνομα του να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, δηλαδή το κεφάλαιο, χρεοκοπούν τους εργαζόμενους. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι απαίτηση των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η επισήμανση του υπουργού Εργασίας ότι θα χάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στάχτη στα μάτια. Δε νοιάζονται για τους εργάτες. Επιβεβαιώνεται ότι η αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα δεν υπάρχει έγκλημα που δεν είναι αποφασισμένες να κάνουν σε όφελος του κεφαλαίου. Ετσι και προχωρήσουν στην κατάργηση των Συμβάσεων, η Ιστορία θα τους καρφώσει ακόμη πιο βαθιά στον πάσσαλο της ατίμωσης. Ολοι αύριο στην απεργία στο Δημόσιο, πανστρατιά για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 19 του Οκτώβρη.



ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012
Σχέδιο μαζικής εξαθλίωσης

ΣΕΛ.  14
ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΟ
Εκδηλώσεις σε πάνω από 60 χώρες

ΣΕΛ.  21
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συντονίζουν τον αγώνα τους

ΣΕΛ.  26
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΒΓΑ»
Σε 24ωρη απεργία

ΣΕΛ.  23
ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ
Τους στερούν τη δυνατότητα μετακίνησης

ΣΕΛ.  19
Αποκαλυπτικό παραλήρημα της ΔΗΜΑΡ

ΣΕΛ.  40
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ
Κινδυνεύει η ζωή μικρών παιδιών

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ