Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10773

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας
  • Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά και των άλλων ναυπηγείων να πουν με την οργάνωση και την πάλη τους ένα ισχυρό «όχι» στη συμφωνία και σε αυτή την πολιτική.
  • Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι άμεσα πρέπει τα ναυπηγεία της χώρας να περάσουν σε κρατική ιδιοκτησία. Ριζική λύση η δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, σε μια λαϊκή οικονομία.

ΣΕΛ.  3

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ»

Σήμερα Σάββατο, στις 8.45 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Τεράστιο το ενδιαφέρον λαού και νεολαίας για το Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ», σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός, αλλά και για την πολιτική και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αυτό δείχνει το γεγονός ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του, που κορυφώνονται σήμερα.


ΣΕΛ.  7  -  11

Ανυπόληπτη ενημέρωση

Τα αστικά ΜΜΕ «έθαψαν» το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». «Εξαφάνισαν» ένα σημαντικό πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός, αλλά ενημέρωσαν για τη βιογραφία της Κάρλα Μπρούνι και την «ανυπόφορη» ζωή - ως «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ - της Μ. Ομπάμα. Λες και αυτό ενδιαφέρει το λαό, που του «σκοτώνουν» τη ζωή με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Για τα αστικά ΜΜΕ, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» είναι ανύπαρκτο. Δεν είναι είδηση οι χιλιάδες λαού και νεολαίας που συγκεντρώθηκαν στο Φεστιβάλ. Δε σέβονται το λαό στην ενημέρωση. Τέτοια είναι η αντικειμενικότητα, ο πλουραλισμός και προπαντός η δημοκρατία των αστών και των δημοσιολόγων τους. Τα αστικά ΜΜΕ έχουν μοναδική αποστολή την προάσπιση της αστικής εξουσίας και πολιτικής. Με την απόκρυψη του Φεστιβάλ, ομολογούν τον πραγματικό τους ρόλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που «θάβουν» τη δράση του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, τους αγώνες του ταξικού λαϊκού κινήματος. Καταγράφουμε απλά το γεγονός και τα όρια της αστικής δημοσιογραφίας, που σαφώς καθορίζουν και διαχωρίζουν την «αλήθεια» και τα συμφέροντα των αστών από την αλήθεια και το συμφέρον των εργαζομένων. Και λόγω προεκλογικής περιόδου, «εξαφανίζουν» το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Φοβούνται. Τη δύναμη του λαού και τη δυναμική της πολιτικής και της δράσης μας. Να τους τρομάξουμε. Με την ένταση της πάλης, με τη μαζική εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Και στην ενημέρωση, δυναμώστε τη μοναδική φωνή του λαού, τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».



ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Εντατική δράση για τα συλλαλητήρια στις 23 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  19
ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Ανάγκη συντονισμού της ταξικής πάλης

Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της πανευρωπαϊκής σύσκεψης συνδικάτων, που διοργανώνεται στην Αθήνα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση αποτελεσματικότερης οργάνωσης και συντονισμού της ταξικής πάλης ενάντια στην άγρια επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι όλων των χωρών.


ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
Καταδιώκει με μανία το δικαίωμα του λαού στην Υγεία

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ -ΠΑΣΕΒΕ
Λαϊκή συμμαχία για μεταφορές - λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  22
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Περίεργο πείραμα καταγραφής της ανθρώπινης συμπεριφοράς

ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ