Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10990

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στη μάχη για τη 48ωρη πανεργατική απεργία
  • Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας.
  • Κλιμακώνουμε με τη νέα γενική 48ωρη απεργία. Ολοταχώς στη δράση για την επιτυχία της.

ΣΕΛ.  3

Ο λαός να τσακίσει το αστικό πολιτικό σύστημα

Αλέκα Παπαρήγα: Τον πόλεμο του λαού απέναντι στον πόλεμο που διεξάγετε εσείς και όλα τα κόμματα που συμφωνούν στην αντιλαϊκή πολιτική, εμείς θα προσπαθήσουμε να τον διεξαγάγουμε με ακόμα πιο αποφασιστικό, πιο αποτελεσματικό και πιο συσπειρωτικό τρόπο

  • Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση, σαν συνέχεια της διακυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα κλείσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία για το κεφάλαιο, θα υποθηκεύσει κρατική περιουσία μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις για νέα δάνεια - μαμούθ, ώστε να επανεκκινήσει πιο αυξημένη η κερδοφορία. Ολ' αυτά σημαίνουν ανεξέλεγκτη, διαρκή και ισόβια χρεοκοπία για το λαό.
  • Το δημοψήφισμα για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος είναι παγίδα για το λαό, αφού οδηγεί στην άκρατη αντιδραστικοποίησή του. Να το ματαιώσει ο λαός. Αναπτύσσοντας την ταξική πάλη για την υπόσκαψή του, αλλά και με το αίτημα για εκλογές. Που μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία αδύναμης αντιλαϊκής κυβέρνησης.
  • Το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν έχει σχέση με τις λαϊκές ανάγκες ούτε αξιοποιεί τις εγχώριες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες. Ενδιαφέρεται όχι για την όσο γίνεται μεγαλύτερη παραγωγική αυτάρκεια της χώρας, αλλά για επενδύσεις του κεφαλαίου σε τομείς μεγάλης και εύκολης κερδοφορίας, στα πλαίσια του διεθνούς καπιταλιστικού ανταγωνισμού.

ΣΕΛ.  6  -  10

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Μελωδικοί «φάροι» των λαϊκών αγώνων

Τραγούδια των αγώνων, εμπνευσμένα από τον ηρωισμό, το όραμα και την αντοχή των λαϊκών αγωνιστών και κομμουνιστών, πλημμύρισαν χτες το βράδυ το Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε», που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12

Ματαιώστε τις παγίδες

Ο πρωθυπουργός επιμένει σε δημοψήφισμα για την εξυγίανση τάχα του πολιτικού συστήματος. Είναι αποπροσανατολισμός χειρίστου είδους. Προβάλλεται ως λαϊκή συμμετοχή, διεύρυνση δημοκρατίας, ενώ ουσιαστικά αποτελεί το μέσο επιβολής ενός άκρως αντιδραστικού πολιτικού συστήματος, με θεσμοθέτηση κρατικών παρεμβάσεων στη λειτουργία των κομμάτων, στη διαμόρφωση της πολιτικής και των οργάνων τους, στα οικονομικά τους, ζητήματα που είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση. Στόχος όχι να υπηρετήσουν καλύτερα το λαό, αλλά το καπιταλιστικό σύστημα. Θέλουν τη φίμωση της πολιτικής του ΚΚΕ που αντιστρατεύεται τον καπιταλισμό ως την ανατροπή του, για να θωρακίσουν την εξουσία του κεφαλαίου. Και θα προωθήσουν τέτοιες αντιδραστικές αλλαγές, με τη βιτρίνα της διαφάνειας, του καθορισμού θητείας των βουλευτών, της αυστηροποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών κλπ., ως μέτρα που θα αποσοβούν τάχα τη διαπλοκή. Αλλά έτσι η Βουλή θα γίνει φιλολαϊκή; Αυτό το «τίμιο» αστικό πολιτικό σύστημα τι νόμους θα ψηφίζει και θα εφαρμόζει; Για το λαό ή για το κεφάλαιο, τα συμφέροντα του οποίου διαχειρίζεται; Θα αυξάνει μισθούς και συντάξεις, θα μειώνει την ανεργία, θα παρέχει δωρεάν Υγεία, Παιδεία; 'Η θα ενισχύει την εκμετάλλευση, την κερδοφορία, την καπιταλιστική ανάπτυξη; Ο λαός να ματαιώσει το δημοψήφισμα - παγίδα. Με τους αγώνες και τις εκλογές. Μπορεί με την καθολική συμμετοχή του, εγκαταλείποντας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ενισχύοντάς το αποφασιστικά. Είναι μια ευκαιρία να φέρει ένα νέο, σε όφελός του, συσχετισμό δυνάμεων, μια αδύναμη αντιλαϊκή κυβέρνηση και ισχυρό λαϊκό κίνημα.



ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συστράτευση στην πτώχευση του λαού

ΣΕΛ.  15
«Εφυγε» απρόσμενα ο Αγγελος Τζέκης

ΣΕΛ.  13
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  16  -  18
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Στη μάχη για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  2
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κατεδάφιση των υπηρεσιών Υγείας

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ