Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11554

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Ολοι την Πέμπτη 23 Μάη στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
  • ΑΘΗΝΑ, 7 μ.μ., Ομόνοια
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ για την Κοινωνική Ασφάλιση

Δεν αγωνιζόμαστε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά και για να ανοίξουμε το δρόμο για την οριστική λύση του προβλήματος, για το πλήρες δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην πρόληψη, στην ευημερία της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων

Η σύσκεψη των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας συζήτησε το μεγάλο πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης με τα νέα στοιχεία, τα προβλήματα που προκύπτουν, τις εξελίξεις και τους στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Και κατέληξε σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα και σχεδιασμό της δράσης όλων των δυνάμεων της συμμαχίας για την κινητοποίηση της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αυτοαπασχολούμενων, μπροστά στις δυσμενείς εξελίξεις που έρχονται, προβάλλοντας άμεσες διεκδικήσεις κόντρα στην αντιασφαλιστική πολιτική.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με αγώνες το πάρκο «Τρίτση» θα μείνει ανοιχτό στο λαό

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι με αγώνες το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» θα μείνει ανοιχτό στο λαό και κλειστό στην εμπορευματοποίηση στάλθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τη συγκέντρωση - συναυλία που διοργάνωσαν οι Δυτικός Τομέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο χώρο του πάρκου.


ΣΕΛ.  7

ΚΚΕ
Συμφώνησαν για κέρδη

Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από το κλίμα «εθνικής επιτυχίας», που καλλιεργεί η κυβέρνηση, γιατί οι συμφωνίες που υπέγραψε, εντάσσονται στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης που επιδεινώνει συνεχώς τη ζωή του λαού για να στηρίξει το κεφάλαιο. Δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις ότι το βιοτικό του επίπεδο θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα. Ο δρόμος της λαϊκής ευημερίας περνά μέσα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Μόνο με το λαό κυρίαρχο και τη δική του διακυβέρνηση - εξουσία μπορεί να υπάρχει διακρατική, αμοιβαία επωφελής συνεργασία προς όφελός του. Οι συμφωνίες της κυβέρνησης έχουν αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο των εγχώριων όσο και των ξένων. Αυτοί θα κερδίσουν από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, των αεροδρομίων, και των σιδηροδρόμων, καθώς και από τις συμφωνίες ναυπήγησης των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών στην Κίνα. Αυτές οι συμφωνίες δε λύνουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ ανοίγουν το δρόμο για νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και πανάκριβες υπηρεσίες για το λαό. Οι ελάχιστες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αμείβονται με μισθούς πείνας και θα είναι σταγόνα στον ωκεανό των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων. Την ίδια στιγμή, η προώθηση της κατασκευής του αγωγού TAP όχι μόνο δεν εξασφαλίζει ενεργειακή ασφάλεια για τη χώρα και φτηνή ενέργεια για τις λαϊκές οικογένειες, αλλά ταυτόχρονα εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα ανταγωνιστικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην ΕΕ.



ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οργανώνουμε στέρεα την πάλη

«Βγάζουμε συμπεράσματα, οργανώνουμε στέρεα την πάλη, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς τους εκπαιδευτικούς σε ανακοίνωσή της για τα όσα έγιναν γύρω από την απεργία στην ΟΛΜΕ.


ΣΕΛ.  19
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013
Νέα χαράτσια

ΣΕΛ.  21
ΑΓΡΙΝΙΟ
Λαϊκή αντίδραση στους χρυσαυγίτες

ΣΕΛ.  13
34η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Μαζική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση

ΣΕΛ.  10
ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Κατήγγειλε την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση

ΣΕΛ.  16
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να νομοθετηθεί η κυριακάτικη αργία

ΣΕΛ.  20
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μήνυμα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ