Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10919

Την Τρίτη 22 Μάρτη μέρα Πανελλαδικής δράσης του ΠΑΜΕ

Πανελλαδική δράση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, την Τρίτη 22 Μάρτη, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και στα νέα βάσανα που φέρνουν.


ΣΕΛ.  9
Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Λιβύη

Το «πράσινο φως» για την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πολεμική επιδρομή εναντίον της Λιβύης με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής κρίσης» ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ με νέα δυναμική για τη λαϊκή εξουσία

Οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας και οι θέσεις του ΚΚΕ

Στην περιοχή μας (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Καύκασος) εκτυλίσσονται σοβαρές, επικίνδυνες εξελίξεις, που χαρακτηρίζονται από την ένταση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων, σε μια περιοχή που διαθέτει ενεργειακό πλούτο κι αποτελεί «πέρασμα» των πρώτων υλών από την Κεντρική Ασία, την Κασπία, τη Μέση Ανατολή, τόσο προς τη Δύση, όσο και προς τις γοργά ανερχόμενες δυνάμεις της Ασίας (Κίνα, Ινδία κ.ά.). Ισχυρότατα μονοπώλια, ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πλέκονται σ' ένα «κουβάρι» αντιθέσεων και διαπάλης. Συχνά, η διαπάλη που αναπτύσσεται, ξεπερνά τα «ειρηνικά» πολιτικά και διπλωματικά πλαίσια και συνεχίζεται με οικονομικούς και κατασκοπευτικούς πολέμους, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, αποδεικνύοντας πως «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα βίαια μέσα». Το αίτημα της απεμπλοκής από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και της αποδέσμευσης της χώρας μας, και κάθε χώρας από το ΝΑΤΟ, πρέπει να αποκτήσει νέα δυναμική, σε σύνδεση με την πάλη για την εξουσία.


ΣΕΛ.  15  -  26

ΙΑΠΩΝΙΑ
Τριπλό φονικό χτύπημα από σεισμό, τσουνάμι, πυρηνικά...

Για εκατομμύρια Ιάπωνες η ζωή δεν πρόκειται να ξαναβρεί τους συνήθεις ρυθμούς της πριν περάσουν πολλοί μήνες, ίσως και χρόνια. Μόνον οι άστεγοι υπολογίζονται σε κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο. Ο πραγματικός απολογισμός θα γίνει ίσως μετά από χρόνια, όταν θα αρχίσουν να διαφαίνονται και οι σοβαρές επιπτώσεις της διαρροής ραδιενέργειας από τα πυρηνικά συγκροτήματα.


ΣΕΛ.  34  -  35


ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ολοι στο Κιλελέρ την Κυριακή 27 Μάρτη

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Νέα αντιλαϊκή επίθεση

ΣΕΛ.  6  -  7
«ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»
Αντιδραστική τομή στη μόρφωση

ΣΕΛ.  30  -  31
Αντισεισμική θωράκιση τώρα!

Το εφιαλτικό αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού των 9 Ρίχτερ που χτύπησε την Ιαπωνία, θέτει επί τάπητος το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης και στη χώρα μας - τη χώρα με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη - που παραμένει στα αζήτητα της πολιτικής που εφαρμόζουν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κι αυτό όταν, με βάση τα στοιχεία των τελευταίων 100 χρόνων, ο Εγκέλαδος χτυπάει με ένα σεισμό μεγέθους άνω των 5,7 Ρίχτερ σχεδόν κάθε 19 μήνες!


ΣΕΛ.  32
Αντιιμπεριαλιστική πορεία στη βάση της Σούδας

ΣΕΛ.  5
Για τη συμμαχία εργατικής τάξης - ΕΒΕ

ΣΕΛ.  28  -  29
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Στη μάχη των αρχαιρεσιών

ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ