Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11188

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ
Την Τρίτη η σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΙΜΠΕΡΙΑΛ»

ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΠΑΜΕ: Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να καταγγείλουν τη νέα σφαγή των συντάξεων και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας, βιομηχάνων

  • Η κυβέρνηση επιβάλλει τελικά δραστική μείωση και στις επικουρικές και στις κύριες συντάξεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Στο 12% η μείωση σε όλες τις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ.
  • Από 10% έως 20% η περικοπή στις επικουρικές άνω των 200 ευρώ.
  • Στα 400 εκατομμύρια οι νέες πρόσθετες ετήσιες απώλειες των συνταξιούχων.

ΣΕΛ.  3

ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Οργανώνονται ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων εξέδωσε χτες ανακοίνωση - καταγγελία για τους μηχανισμούς και τα τσιράκια της εργοδοσίας, που από τη μέρα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης έχουν αναλωθεί σε προκλητικές προσπάθειες διάσπασης των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  13

Τσάκισμα του σάπιου συστήματος

Εν μέσω της ολοένα και πιο βάρβαρης ασταμάτητης αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης και με τα εκβιαστικά διλήμματα «εφαρμογή των μέτρων ή καταστροφή» να πέφτουν σαν αλλεπάλληλα σφυριά που λιανίζουν τις λαϊκές συνειδήσεις ώστε να υποταχτούν στην ατέρμονη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, άρχισε έντονα και η εκλογολογία. Θα γίνουν ή δε θα γίνουν εκλογές, θα γίνουν τέλος Απρίλη ή όχι; Και σ' αυτό το ζήτημα οι απόψεις των αστών και των επιτελείων τους έχουν διαφορές, αλλά με τον ίδιο στόχο και με το ίδιο δίλημμα. Συνέχιση των μνημονίων ή καταστροφή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε βεβαίως ότι «το έργο της κυβέρνησης προσδιορίζει και το χρόνο των εκλογών(...) προχωράμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει», αλλά ο λαός χρεοκοπεί ανεξέλεγκτα. Γι' αυτό και πρέπει να οξύνει την ταξική πάλη, τους αγώνες του, για να βάλει φρένο στα μέτρα, απαιτώντας ταυτόχρονα να φύγει τώρα η κυβέρνηση. Και όπως τονίζει το ΚΚΕ, αυτό που κρίνεται στις εκλογές, όποτε γίνουν, είναι το αν ο ήδη χρεοκοπημένος λαός αξιοποιήσει την πείρα του από την καπιταλιστική κρίση και τις αιτίες της, για να καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ, ώστε από την επόμενη μέρα να δώσουν οι εργαζόμενοι από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια στην απόλυτη εξαθλίωση που τους φέρνουν με ή δίχως ευρώ, με αντεπίθεση για τη λαϊκή εξουσία.



ΓΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
Μήνυμα κλιμάκωσης πιέσεων

ΣΕΛ.  17
ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
Εγκλημα που πρέπει να σταματήσει τώρα

Η απογραφή είναι το πρόσχημα του απάνθρωπου στόχου της κυβέρνησης - τρόικας για νέα δραστική περικοπή αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, που είναι ήδη απαράδεκτα χαμηλά και που τα παίρνει μόνο ένα μικρό μέρος όσων πραγματικά τα δικαιούνται. Την ίδια στιγμή διαλύονται οι όποιες κοινωνικές υποδομές υποστήριξης είχαν απομείνει.


ΣΕΛ.  10
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει τους «εφαρμοστικούς» του μνημονίου

ΣΕΛ.  7
ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διπλασιασμός τελών για το λαό, μείωση για βιομήχανους

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από ΟΕΚ και ΟΕΕ

ΣΕΛ.  12
ΦΑΡΣΑΛΑ
Κινητοποίηση με τρακτέρ στις 22 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  14
ΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ματαιώθηκαν οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ