Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11190

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ανάγκη να βλέπει ο λαός την πάλη για την εξουσία, είναι πια στην πρώτη γραμμή

ΣΕΛ.  6   -   10
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σήμερα η σύσκεψη για την κλιμάκωση της πάλης στις 6 μ.μ. στο «ΙΜΠΕΡΙΑΛ»

ΣΕΛ.  15

ΠΑΜΕ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ κόντρα στους εφαρμοστικούς νόμους του νέου μνημονίου

Αθήνα: στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Χτες κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο (εφαρμοστικός νόμος) με τη μορφή του κατεπείγοντος, που περιλαμβάνει τις δραστικές περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα αντιλαϊκά μέτρα στον τομέα Υγείας, αλλά και την ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων που θα οδηγήσουν στην ατομική, ανταποδοτική επικουρική σύνταξη, ενώ σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, επίσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο (εφαρμοστικός νόμος) για τις νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την Παιδεία, την περιστολή πλήθους «κοινωνικών» επιδομάτων κ.λπ. Επίσης, τις επόμενες μέρες αναμένονται οι υπουργικές αποφάσεις για τη μείωση των μισθών.


ΣΕΛ.  3,    11,   15

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
Διδασκόμαστε από την Ιστορία του ΚΚΕ, συνεχίζουμε τον αγώνα για το σοσιαλισμό

Τους ήρωες της επαναστατικής πάλης που έπεσαν στα πεδία των μαχών, εκτελέστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, εκείνους που πορεύονται για δεκαετίες πλάι στο ΚΚΕ, τίμησαν την Κυριακή οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δυτική Μακεδονία, με ειδική εκδήλωση που έγινε στη Φλώρινα.


ΣΕΛ.  13

Οργάνωση αντεπίθεση

Οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών λίγο πριν την έναρξη του Γιούρογκρουπ, ότι ελπίζει σε θετική απόφαση γιατί η συγκυβέρνηση έχει πάρει όλες τις αποφάσεις για τη «σωτηρία» της χώρας, δηλαδή του κεφαλαίου, ότι ο ελληνικός λαός θα κάνει ό,τι θυσίες απαιτούνται για να μείνει η χώρα στην ΕΕ, εκφράζουν την επιθυμία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Αν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα το αποδεχτούν είναι σαν να υπογράφουν την καταδίκη τους. Αλλωστε έχουν πείρα... Από το πρώτο μνημόνιο μέχρι το τωρινό, όλα τα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν τη ζωή της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, για τη σωτηρία της πατρίδας εφαρμόζονται, αλλά ο λαός βρίσκεται και θα συνεχίζει να βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Για να βγει απ' αυτήν πρέπει να οργανωθεί, να αντεπιτεθεί με τη δική του συμμαχία. Να βάλει εμπόδια στα μέτρα και την εφαρμογή τους, να παραμερίσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου υπονομεύοντας τους αγώνες του, να εγκαταλείψει οριστικά τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Ο λαός, για να βάλει τέρμα στη χρεοκοπία του, τώρα να απαντήσει: Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία σας, κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων. Μονομερής διαγραφή του χρέους. Αυτός είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τα ναρκωτικά συνδέονται με τον καπιταλισμό

ΣΕΛ.  20   -   21
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κλιμακώνουν τον αγώνα

ΣΕΛ.  17
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

ΣΕΛ.  32
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αφήνουν τους νεοσύλλεκτους χωρίς εμβόλια

ΣΕΛ.  11
ΦΑΡΣΑΛΑ
Αύριο στις 11 π.μ. η αγροτική κινητοποίηση

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ
Σήμερα στις 6 μ.μ. η συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα

ΣΕΛ.  25
ΚΚΕ
Η δικτατορία των μονοπωλίων κοινός εχθρός των λαών

Το ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης: Δεν χρειάζεται να «γίνετε Ελληνες» για να συμπαρασταθείτε στο λαό της Ελλάδας. Σας καλούμε να συναντηθούμε στον ίδιο δρόμο για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τον κοινό εχθρό μας, τη δικτατορία των μονοπωλίων, την ΕΕ, τα κόμματα που τα υπηρετούν.


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ