Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004 - αριθ. φύλλου: 9059

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να γίνουμε καλύτεροι!

Μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ την Κυριακή το βράδυ στο Σπόρτινγκ, με θέμα το σοσιαλισμό και τις Θέσεις του Κόμματος μπροστά στο 17ο Συνέδριο

  • Είμαστε πιο έμπειροι και πιο ώριμοι, καθώς στη μακρόχρονη εμπειρία του Κόμματος προστέθηκε η εμπειρία της περιόδου 1991-2004. Εχουμε επεξεργασμένο Πρόγραμμα και Πρόταση Συμμαχίας. Εχουμε διαμορφωμένο πλαίσιο στόχων πάλης.
  • Η αυτοκριτική προσπάθεια του Κόμματος είναι ειλικρινής, ωριμάσαμε και βλέπουμε καλύτερα τις ελλείψεις μας, άρα μπορούμε πολλά περισσότερα.
  • Δεν ωριμάζουμε μόνο εμείς, αλλά και οι σύμμαχοί μας, οι συνεργαζόμενοι, μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης και του λαού. Ολοι διδασκόμαστε. Υπάρχουν διεργασίες, που μπορούν να βγουν και θα βγουν στην επιφάνεια.
  • Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα είναι σήμερα πιο αποκαλυπτική, το λούστρο έφυγε, τώρα η πραγματικότητα είναι πιο γυμνή. Αντίπαλοι και επικριτές του σοσιαλιστικού συστήματος, σήμερα, είτε ανοιχτά, είτε έμμεσα αναγνωρίζουν ότι εκεί αντιμετωπίστηκαν κοινωνικά προβλήματα, ότι ο σοσιαλισμός ήταν το βασικότερο θετικό αντίβαρο.
  • Υπάρχουν πολλά αποθέματα και εφεδρείες, που σήμερα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στην αξιοποίησή τους.

Διαθέτουμε τσαγανό, δε φοβόμαστε, γιατί έχουμε μάθει να αντέχουμε στις θύελλες. Δε μας παρασύρει η επιφανειακή επιτυχία, τα προσωρινά και επισφαλή κέρδη. Είμαστε κομμουνιστές και μείναμε κομμουνιστές σε πολύ δύσκολους καιρούς. Δίπλα στο Κόμμα υπάρχει ΚΝΕ γερή και δυνατή, την εμπιστευόμαστε. Είμαστε βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια θα δείξουμε την ικανότητά μας να γινόμαστε καλύτεροι, μαχητικότεροι, ικανοί στη συσπείρωση, ικανοί να βοηθήσουμε να βγει στο προσκήνιο ο λαός, η εργατική τάξη, η νεολαία, οι σύμμαχοί τους.


ΣΕΛ.  9   -   12


ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αναβρασμός και κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση στον κόμβο Φαρκαδόνας πραγματοποιούν σήμερα βαμβακοπαραγωγοί, ενώ συνεχίζονται εντατικά οι συσκέψεις και οι προετοιμασίες, για την πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ, στα μέσα Γενάρη


ΣΕΛ.  18
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση και διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών τους, διαδηλώνουν και πάλι σήμερα οι συνταξιούχοι, στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου


ΣΕΛ.  24
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Εντονα ταξικός και αντιλαϊκός

Τον έντονα ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα του κρατικού προϋπολογισμού αποκάλυψαν οι κομμουνιστές βουλευτές στη Βουλή, ενώ κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ «τσακώνονται» για τη «δημοσιονομική απογραφή»


ΣΕΛ.  14   -   15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ