Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10228

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δε θέλουμε αλλαγή του τιμονιέρη, θέλουμε βαθύτερες αλλαγές

Δε φοβόμαστε ούτε την κρίση του πολιτικού συστήματος, ούτε την αστάθεια. Αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να αρχίσει να αποσταθεροποιείται, αλλά με όρους παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα. Το ζητούμενο για τους άλλους είναι να υπάρχει ένα σταθερό πολιτικό σύστημα που εν ανάγκη να εναλλάσσεται το ένα κόμμα με το άλλο, η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, ούτως ώστε να διοχετεύεται κάπου η δυσαρέσκεια και να εκτονώνεται.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ κυβερνήσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να καλύψει άμεσα τα τεράστια ελλείμματα του Ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων

  • Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου καλούνται να πληρώνουν άμεσα οι ίδιοι τα φάρμακα λόγω διακοπής της χορήγησής τους από τους φαρμακοποιούς Αττικής, ενώ σε λίγο θα πληρώνουν και τους γιατρούς. Τα χρέη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχουν φτάσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ μόνο για Αθήνα και Πειραιά, ενώ πανελλαδικά τα χρέη όλων των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς υπολογίζονται στα 3 δισ. ευρώ. Επίσης οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΟΠΑΔ παραμένουν απλήρωτοι από το Φλεβάρη του 2008.
  • Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αγωνιστική δράση των ασφαλισμένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των φαρμακοποιών και των γιατρών να στραφεί κατά της πολιτικής και των συμφερόντων που ληστεύουν το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή κατά της υποχρηματοδότησης των Ταμείων, κατά των φαρμακοβιομηχανιών και της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
  • Την ίδια ώρα, καμία δέσμευση για τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων δεν ανέλαβε η υπουργός Απασχόλησης, κατά τη χτεσινή συνάντησή της με αντιπροσωπεία των Συνεργαζομένων Ομοσπονδιών των Συνταξιούχων, ενώ το ΠΑΣΟΚ το μόνο που αντιπαραθέτει είναι το Ταμείο φτώχειας, δηλαδή ψίχουλα για τους χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς.

ΣΕΛ.  9

35η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
«Μέτωπο λαέ για την εξουσία»!

Πραγματικά μαζικός ήταν ο γιορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, τόσο το Σαββατοκύριακο, όσο και χτες με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Πλήθος κόσμου δήλωσε τη συνέχεια του αγώνα σήμερα, την επικαιρότητα των συνθημάτων του Πολυτεχνείου, την ανάγκη να δυναμώσει η ταξική πάλη για την ικανοποίησή τους. Και ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίησή τους είναι ο δρόμος του Μετώπου, της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας που χαράζει το ΚΚΕ. Γιατί ο σοσιαλισμός είναι όχι μόνο επίκαιρος και αναγκαίος, αλλά αποτελεί και τη μόνη απάντηση στον καπιταλισμό.


ΣΕΛ.  19   -   22


90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Ποικίλες εκδηλώσεις

Αύριο ανοίγει στη Θεσσαλονίκη η Εκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων, ενώ με μεγάλη προσέλευση κόσμου συνεχίζεται στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Αθηναίων «Τεχνόπολη» η μεγάλη Εκθεση Εικαστικών Τεχνών.


ΣΕΛ.  10,    12
ΠΑΜΕ
Παγκινητοποίηση για συλλαλητήρια και απεργία

ΣΕΛ.  27
10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΓΕ
Απαιτητικότητα στην πάλη για την οργάνωση των γυναικών

ΣΕΛ.  25
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Απαιτείται πάλη κατά της ΚΑΠ, απειθαρχία στην ΕΕ

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ