Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7828

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Βήμα αλληλεγγύης και συντονισμού

Αρχίζει σήμερα τις εργασίες της, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, η Διαβαλκανική Συνάντηση Κομμάτων και Κινημάτων, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων απ' όλες τις χώρες των Βαλκανίων


ΣΕΛ.  3

ΦΑΡΟΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Υπόσχεση ΑΓΩΝΑ, η μεγάλη πορεία

Δεκάδες χιλιάδες νέοι και νέες, εργαζόμενοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών και των φύλων, πορεύτηκαν χτες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα στα βήματα του Νοέμβρη. Απότισαν φόρο τιμής και μνήμης σ' εκείνους που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους, για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία», αλλά κυρίως διαδήλωσαν τη θέλησή τους, για συνέχιση του αγώνα, αποδείχνοντας στην πράξη, πως τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν όσο ποτέ ζωντανά και επίκαιρα. Εμπνέουν τους σημερινούς λαϊκούς αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ουσιαστική κι ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά του λαού, για κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Ζωντανεύουν στους μεγάλους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στη νέα τάξη, στις πολύμορφες επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στην Παλαιστίνη.

Ενα πραγματικό, μεγάλο και ορμητικό ποτάμι, ήταν η διαδήλωση της Αθήνας, που κατέληξε μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία, όπου σείστηκε ο τόπος από τα συνθήματα «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός» και «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Μοναδική παραφωνία, η «αρπαγή - απαγωγή» της ματοβαμμένης σημαίας του Πολυτεχνείου από μέλη της ΠΑΣΠ, καθώς ολοκληρωνόταν η πορεία. Ενέργεια, που καταδικάστηκε απ' όσους κατάλαβαν τι έγινε και η οποία προκάλεσε κάποια μεμονωμένα επεισόδια.


ΣΕΛ.  8   -   13



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ