Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10206

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Να μη συγκαλυφτεί τίποτε, να μη γίνει συμψηφισμός ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Το ΚΚΕ απαιτεί αμέσως μετά τη συγκρότηση της Εξεταστικής να δοθεί ταυτόχρονα το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας, ώστε να γίνει γνωστό για ποια συγκεκριμένα πρόσωπα υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις. Η άμεση επίδοση του πορίσματος στην Εξεταστική και γενικότερα στον πρόεδρο της Βουλής διευκολύνει την άμεση συζήτηση για την προανακριτική.


ΣΕΛ.  3

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ για την ικανοποίηση των αναγκών μας

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 62 πόλεις όλης της χώρας. Στην Αθήνα, 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, 10.30 π.μ., στον Ηλεκτρικό σταθμό. Συμμετέχουν οι μαθητές, οι φοιτητές και οι σπουδαστές

  • Σήμερα εργάτες και εργάτριες, υπάλληλοι, άνεργοι και νεολαίοι, σε στεριά και θάλασσα συγκρούονται με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με τη στρατηγική της πλουτοκρατίας.
  • Για μεροκάματα και μισθούς που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της οικογένειας, καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ουσιαστική προστασία των ανέργων.
  • Να πληρώσουν την κρίση οι τράπεζες και τα μονοπώλια, και όχι οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι. Καμία θυσία για το κεφάλαιο, ρήξη με την πλουτοκρατία, ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΤΟΥΣ 107 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟ 2008
Σφαγεία οι τόποι δουλειάς

Το άψυχο σώμα ενός ακόμα εργάτη ανέσυρε το Σάββατο η Πυροσβεστική (φωτ.), από χαντάκι βάθους τεσσάρων μέτρων, όπου καταπλακώθηκε από τα χώματα, καθώς δεν υπήρχε κανένα υποστύλωμα. Ηταν ο 107ος σκοτωμένος από το Γενάρη του 2008 και ο 51ος νεκρός οικοδόμος το ίδιο διάστημα. «Η πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια οπλίζει το χέρι του κεφαλαίου για να εκμεταλλεύεται όλο και περισσότερο τους εργάτες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.


ΣΕΛ.  19


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΗΠΑ - ΠΓΔΜ
Σοβαρές οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  13
ΕΒΕ
Αύριο κατεβάζουν τα ρολά!

ΣΕΛ.  21
Ανάρπαστος ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

ΣΕΛ.  8
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επεκτείνονται οι μπίζνες...

ΣΕΛ.  25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Αντεπίθεση για να μην την πληρώσει ο λαός

ΣΕΛ.  12,    14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ