Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10204

Στη μάχη για την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Τρίτης 21 Οκτώβρη

Στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Ομόνοιας η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 63 πόλεις όλης της χώρας

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας της Τρίτης 21 Οκτώβρη, για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις, με καθημερινές πανεξορμήσεις στους τόπους δουλειάς, καλούν εργάτες και υπάλληλους να δώσουν ενιαία τη μάχη για μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο ύψος των πραγματικών τους αναγκών. Να οξύνουν την αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τα κόμματά του, που επιχειρούν να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους για την οικονομική κρίση και να τους φορτώσουν το μάρμαρο των αδιεξόδων του καπιταλισμού. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η απεργιακή μάχη στον Πειραιά, όπου ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποφάσισαν απεργία για το πρώτο λιμάνι της χώρας. Η απεργιακή συγκέντρωση για εργάτες στεριάς και θάλασσας θα γίνει στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.


ΣΕΛ.  19

Associated Press

ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Το λαϊκό κίνημα στο δρόμο του αγώνα

Παρά την εντεινόμενη τρομοκρατία που βιώνει το λαϊκό κίνημα της χώρας, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κυρίως από τους ιθαγενείς εργάτες γης. Εκδηλώσεις αλληλεγγύης και κατά της καταστολής γίνονται και σε άλλες πόλεις της Κολομβίας. Σε εκδήλωση αλληλεγγύης στη Λάρισα βρέθηκε χτες και ο ΓΓ της Ενωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Μιγκέλ Γκονζάλες, που βρίσκεται στη χώρα μας.


ΣΕΛ.  17


ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εγκλωβίζουν το θέμα στις διαδικασίες

ΣΕΛ.  7
ΚΝΕ
Η τρομοκράτηση των αγώνων της νεολαίας δε θα περάσει

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παίρνει πίσω τα τριχίλιαρα των πυρόπληκτων!

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ