Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11459

Συλλαλητήρια του ΜΑΣ στις 24 Γενάρη κατά της ανεργίας

ΣΕΛ.  8   -   9
Πανεργατική απεργία το Φλεβάρη για νέα Συλλογική Σύμβαση

ΣΕΛ.  7

ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ που εξαθλιώνει απόλυτα τους εργάτες

Το σύνθημα για νέα γενικευμένη έφοδο, με στόχο την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών, με ολοκληρωτική ανατροπή Συλλογικών και Κλαδικών Συμβάσεων, δίνει η έκθεση που συζητήθηκε και εγκρίθηκε τη βδομάδα που μας πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την οποία ψήφισαν σύσσωμα τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι - Πράσινοι και ΛΑ.Ο.Σ. Αυτά τα νέα, άγρια μέτρα δεν τα επιβάλλουν λόγω κρίσης. Θα είναι μόνιμη κατάσταση, συνεχώς αυξανόμενης απόλυτης εξαθλίωσης για την εργατική τάξη και οφείλεται στην κυριαρχία και τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων. Καμιά πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού δεν μπορεί να αλλάξει αυτήν την πραγματικότητα. Ο καπιταλισμός, στο μονοπωλιακό του στάδιο, δεν μπορεί να δώσει τίποτα στην εργατική τάξη, αντίθετα θα την εξαθλιώνει συνεχώς. Είναι μονόδρομος η αντικαπιταλιστική πάλη.


ΣΕΛ.  2   -   3

23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να γίνει το κίνημα ικανότερο στον πόλεμο με το κεφάλαιο

Με το σύνθημα «Για να δώσουμε απάντηση στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, απαιτείται Ισχυρή Ομοσπονδία - Ισχυρά Συνδικάτα - Αγώνες που θα υπερασπίζουν τη ζωή μας - Θα ανοίγουν δρόμο στο αύριο», ολοκληρώνεται σήμερα το 23ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, που διεξάγεται στον πολιτιστικό χώρο «Ελληνικό Μολύβι» του Δήμου Αιγάλεω.


ΣΕΛ.  5   -   6


ΜΑΛΙ
Η αλήθεια για την επέμβαση

ΣΕΛ.  24   -   25
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σκληροί ανταγωνισμοί

ΣΕΛ.  20   -   21
Η ETUCE, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» στην ΟΛΜΕ

ΣΕΛ.  18  -  19
Για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες

ΣΕΛ.  16   -   17
Τι δείχνει η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ;

ΣΕΛ.  11
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ινστιτούτο Levy

ΣΕΛ.  10
Σφαγείο για τους αυτοαπασχολούμενους ο νέος φορολογικός νόμος

Η κυβέρνηση στήνει τους αυτοαπασχολούμενους στο απόσπασμα, με το νέο φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή. Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι θα προσέρχονται στα γκισέ της εφορίας, για να παραλάβουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της μικροεπιχείρησής τους, με δώρο ένα εισιτήριο διαρκείας για την ανεργία.


ΣΕΛ.  12   -   13
Για τη δολοφονική ρατσιστική βία

ΣΕΛ.  29

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ