Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9979

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ
Την Τρίτη διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Νέες δυνάμεις προστίθενται καθημερινά στο πλατύ ταξικό μέτωπο που, με αιχμή τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη, παλεύει για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, να καταργηθούν οι νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να βρεθούν στο επίκεντρο του αγώνα αιτήματα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων. Ενιαία η μάχη και για την απεργία στις 13 Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  16  -  17

Να γίνει Ο ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ των εξελίξεων κόντρα στα αντιλαϊκά σενάρια

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα εκτεθειμένη από το σκάνδαλο και τη συνολική πολιτική της. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελέσει αντίπαλο δέος, οι θέσεις του κινούνται στον ίδιο αστερισμό με την κυβέρνηση

Η περίοδος που διανύουμε, κόντρα στο κλίμα της σήψης που υπάρχει, είναι μια περίοδος που δημιουργούνται σοβαρές δυνατότητες το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η νεολαία, να πετύχουν πιο ορατά αποτελέσματα στη δράση τους, ανέφερε ανάμεσα σ' άλλα η Αλέκα Παπαρήγα. Να παρεμποδίσουν αντιλαϊκά μέτρα τα οποία έρχονται, να αποσπάσουν κατακτήσεις. Να διαμορφωθεί ένα κλίμα που θα βοηθήσει σε μια αναγέννηση, του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.

Δεν υπάρχουν μέτρα, θεσμοί και κανόνες εξυγίανσης του αστικού πολιτικού συστήματος, γιατί:

  • Η ταξική εκμετάλλευση είναι και ανήθικη πολιτική.
  • Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι και ανήθικη πολιτική.
  • Τα μέτρα που φορτώνουν νέα βάρη στην κοινωνική ασφάλιση, στους εργαζόμενους, ανεβάζουν τα όρια συνταξιοδότησης κλπ. είναι και ανήθικη πολιτική.
  • Το να πίνουμε μολυσμένο νερό στα Οινόφυτα, στην Ανατολική Αττική και αλλού, είναι και ανήθικη πολιτική.
  • Το να μετατρέπεται το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό σε μια πόλη, είναι και ανήθικη πολιτική.
  • Το να ιδιωτικοποιούνται τα λιμάνια είναι και ανήθικη πολιτική.

Πρέπει τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και η απεργία στις 13 του Φλεβάρη, να φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, κυβέρνηση και εργοδοσία. Η καλύτερη τιμωρία για τα σκάνδαλα είναι να επιταχυνθεί η εγκατάλειψη, ιδεολογική, πολιτική, των δυο κατ' αρχήν κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Να γίνει ο λαός πραγματικά πρωταγωνιστής των εξελίξεων.


ΣΕΛ.  7  -  11

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Αθωράκιστη πόλη 30 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό

Ανοχύρωτη είναι η χώρα μπροστά στο ενδεχόμενο σεισμών. Κάτι που φάνηκε στο μεγάλο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στην Αθήνα το 1999, με τους 143 νεκρούς.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι 30 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της Θεσσαλονίκης των 6,5 Ρίχτερ, με τους 47 νεκρούς και τους 150 τραυματίες, ελάχιστα έχουν γίνει για την προστασία της ζωής του λαού της πόλης.

Εκδήλωση για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία διοργανώνει την Κυριακή 20 Γενάρη στις 11 το πρωί η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15


ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Σήψη, διαφθορά και υποκρισία

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η σκληρή σύγκρουση επιχειρηματικών ομίλων και κέντρων εξουσίας, περισσεύει η υποκρισία από τους ίδιους τους δημιουργούς του νοσηρού κλίματος.


ΣΕΛ.  4,    13
ΥΠΟΘΕΣΗ 5 ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Απαίτηση η άμεση απελευθέρωσή τους

Η συμπαράσταση στους 5 Κουβανούς αγωνιστές, που βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ, εκφράστηκε χτες από δεκάδες φορείς και προσωπικότητες σε εκδήλωση που έγινε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.


ΣΕΛ.  25
«ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ»
Δημοψήφισμα καταδίκης της Ευρωσυνθήκης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης

ΣΕΛ.  8  -  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ